Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hittar Strömsbro och Sjölander vinnarspåret igen

/
  • Cim Sjölander håller sig framme och försöker överlista Jennie Malm i Moramålet. Men det dröjde ända fram till den tredje perioden innan Strömsbro lyckades spräcka nollan.

Hon lämnade Falun och superligan och flyttade hem igen efter bara en säsong.
Nu är Cim Sjölander i Strömsbro med ett uppdrag: Att hjälpa klubben upp i högsta serien.
– Fortsätter vi så här finns det en bra chans, säger hon.

Annons

28-åriga Cim Sjölander var Strömsbros bästa målskytt med åtta fullträffar inför matchen mot Mora, och har lett den framgångsrika andrakedjan med Malin Eriksson och Josefin Rutqvist-Ohlsson med sitt riv och slit högst upp i planen.

Men mot Mora tog det först stopp – tvärstopp i form av målvakten Jennie Malm, som tog allt under de två första perioderna. Då ledde Mora matchen med 1–0, medan Strömsbro hade ett skottövertag med hela 34–11.

Till slut kom dock utdelningen i den sista perioden när Malin Eriksson, två gånger om, Johanna Persson och Amanda Bäcklin alla hittade nätet. Cim Sjölander gick mållös för tredje matchen i följd, men var i högsta grad inblandad och delaktig i tre av målen.

Och en högst välförtjänt trepoängare för Strömsbro, som hittade in på vinnarspåret igen efter två matcher utan seger och som toppar serien efter åtta omgångar. Successivt närmar man sig det hägrande målet om att knipa en av de två kvalplatserna i toppen.

Cim Sjölander är näst äldst i laget efter 34-åriga Loretta Man och vet vad som krävs för att spela i den högsta serien.

– Jag känner att jag tagit med mig en hel del erfarenheter från superligan. Det går mycket snabbare och är betydligt mer fysiskt så man måste framför allt släppa bollen tidigare, och det är väl nästa steg för oss om vi skulle gå upp.

Cim Sjölander gjorde sex mål på 26 matcher med Falun, men flyttade ändå hem igen.

– Ja, det gick lite knackigt och jag saknade Gävle. Det var många som lämnade Falun också och då kände jag att jag hellre ville hjälpa Strömsbro ta sig upp i högsta serien i stället.

Hans Edström, ny i tränarkonstellationen den här säsongen, kunde bara tacka och ta emot.

– Hon bidrar väldigt mycket, både på och vid sidan av planen, och det kvittar vad vi gör så är Cim alltid den som satsar hårdast. Med tanke på vilket ungt lag vi har är det viktigt med den erfarenhet hon skaffat sig, säger han.

I nästa match möter Strömsbro Storvreta på bortaplan.

Mer läsning

Annons