Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge körde över Vaksala

/

Återigen en välspelad och rolig match att titta på när Huge spelade hemma på lördagen. Denna gång tog man emot Vaksala SK och Huge var numret större och gav aldrig gästerna en chans.
– Jätteskönt med tre poäng, det var en viktig match för oss, sa matchens lirare och tremålsskytten Felicia Carlsten.

Annons

Huge spelade ett härligt spel och skapade flera lägen i den första halvleken. Det lilla extra sakandes dock för att man skulle få utdelning. Nu gjorde Felcia 1-0 i den 6e matchminuten, mycket snyggt framspelad av Hanna Lindkvist.

Helt rättvist och man kanske skulle haft ett par mål till, men Vaksala kom också fram i ett par chanser med bland annat ett stolpskott och ytterligare ett par vassa avslut.

– Vi är inte riktigt vassa i första, vi fick inte till anfallen tillräckligt bra och inte avsluten heller, menade Felicia.

Några ändringar gjordes inte i paus utan man trummade på och litade på att utdelningen skulle komma och som den gjorde det.

Hemmalaget satte press och utmanade högt upp i banan. Vaksala fick allt jobbigare att freda sig och en kvart in i andra lossnade det.

– Vi fortsatte som i första för det såg rätt bra ut, det var det där sista som fattades, sa Felicia.

När Jessica Backman sedan utökade ledningen till 2-0 i den 62a minuten så kändes matchen redan stängd, men utdelningen framåt skulle fortsätta.

Bara åtta minuter senare kunde Felicia göra sitt andra och efter ytterligare drygt fem minuter fullbordade hon sitt hattrick.

– Det var grymt roligt att spela idag. Det var ju en sexpoängsmatch så det känns extra skönt att ta med sig till nästa match, summerade Felicia Carlsten.

Jessica Backman fick fastställa slutresultatet i den 80:e minuten och med tre viktiga poäng kan Huge nu klättra lite och är tre poäng ovanför strecket. Nästa match är borta mot tabelltrean Täby nästa lördag.

Mer läsning

Annons