Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugedamernas tröst efter snöpligt slut: Spel på Kastvallen igen

Hugedamerna tappade segern mot Bele Barkarby på matchens sista spark.
Trösten: nu får man äntligen komma hem till Kastvallen igen.
– Vi är ett gräslag, så det är klart vi längtat efter det, säger tränaren Johan Liljemark.

Annons

En liten taktisk justering i halvtid gjorde att Huge plötsligt kom närmare bollen, fick äga den mera – och tog ledningen med 1–0 efter dryga kvarten av andra halvlek.

Hanna Lindqvist bröt sig starkt fram och spelade snett inåt bakåt till Sarah Spinord som sköt ledningsmålet.

Ju närmare slutsignalen desto större nervositet, viktiga poäng kring det nedre strecket stod på spel. Orken började också tryta och Huge gjorde ett sent byte på tilläggstid för att spara på krafterna. Men det räckte inte.

– Försöker dom hundra gånger igen så lyckas dom inte med det där igen, säger Johan Liljemark om skottet på halvvolley som seglade in i bortre hörnet i fjärde tilläggsminuten och gjorde slutresultatet till 1–1.

– Men... vi har tagit fyra av sex poäng på bortaplan de senaste två matcherna. Det är inget dåligt facit. Och den här poängen var ändå viktig. Dessutom ska man komma ihåg att Bele Barkarby är starka hemma och har en del collegespelare som är tillbaka i laget nu till sommaren.

Ellinor Johansson, en av Huges bästa mot Bele Barkarby, ångar på hemåt mot Kastvallen i nästa omgång.

Huge har bara spelat en hemmamatch på Kastvallen så här långt. Planen har inte varit spelklar och när den väl var det så regnade matchen mot Ornäs bort. Mot Djursholm på lördag är dock allt klart och Huge slipper nu spela på ersättningsarenorna Gavlevallen och Strömvallen.

– Det är vi glada för, vi är ju ett gräslag så det ska bli skönt att komma tillbaka hem igen, säger Johan Liljemark.

Bäst för dagen i Huge var målvakten Moa Altin Elfving, mittbacken Johanna Pettersson och mittfältaren Ellinor Johansson.

Bele Barkarby–Huge 1–1 (0–0)

Huges mål: Sarah Spinord.

Mer läsning

Annons