Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp komma igen efter två raka förluster?

Tierps fotbollstjejer har i dag en mycket tuff uppgift i damettan. Gustavs på bortaplan ska väl ge svar på om Tierp kan komma igen. På Morbyvallen uppe i Gustavs kommer Tierp att tas emot av ett formstarkt hemmalag, som i senaste omgången lirade oavgjort mot topplaget Sundsvall.
– Vi har en trupp om 19 spelare som ser den här uppgiften som en väldigt tuff match. Nu vill vi också bevisa att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien, säger Gustavs chefstränare Tomas "Hulta" Hultgren.

Annons

Ja, Gustavs har verkligen bevisat att man är på hugget och Hulta ser med tillförsikt fram emot dagens hemmamatch. Säkert får Tierp se till att plocka fram de bästa takterna för att få poäng med sig hem.

Gustavs har spelat hem 17 poäng och har 14 plus i målskillnaden. För Tierp gäller att man har en poäng mindre än Dalalaget och har 12 plusmål.

Sett till dessa siffror så borde det vara dukat för en verklig toppmatch på Morbyvallen.

- Ja, det här blir säkert en mycket tuff uppgift för oss. Och ska vi ha en chans till poäng så måste tjejerna visa mycket bättre takter jämfört med senaste hemmamötet med Djursholm, säger Tierps tränare Daniel Sundström, som också har lite spelarproblem.

- Ja, tyvärr kan inte Mikaela Melin spela den här matchen på grund av skada. Nu var det meningen att en skadefri Lindsay Zullo skulle vara tillbaka. Men det återstår att se OM hon kan spela. På träningen senast fick hon en smäll på samma lår som hon skadat tidigare. Vi får se och hon ska testa före matchen mot Gustavs, säger Sundström.

Vill Tierp hänga med i toppen av tabellen så skulle en seger sitta riktigt fint.

Tierps trupp mot Gustavs: Emma Sundström, Lisa Hägglund, Samantha Brand, Frida Melin, Hanna Sjöström, Elin Bälin, Lindsay Zullo, Ida Pettersson, Ida Andersson, Felicia Sandin, Felicia Evertsson, Sara Schumertl, Amanda Bruxås, Linnea Evertsson, Eva Thomsson.

Mer läsning

Annons