Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huges lagkapten: "Spelar vi bra kan vi rubba de bästa"

/

Under lördagen startar IK Huge och Tierps IF säsongen i division 1 norra Svealand. Sporten har nu tagit tempen på lagens respektive kaptener, i detta fall Huges Johanna Pettersson och Tierps Frida Melin, och ställt 18 frågor.

Annons

Johanna Pettersson, Huge:

Vilket är ditt bästa minne från fotbollsåret 2015?

– Oj, då skulle jag nog säga 2–0-segern hemma mot Tierp. Det var väldigt länge sedan vi gjorde det, jag har nog aldrig upplevt det. Det är ett starkt minne och där kändes det som att det vände, vi visade att vi kan slå dem och andra bra lag.

Kommer det vara några skillnader på den fotboll ni ska spela i år?

– Nej, vi har kvar spelsystemet som vi hade under stora delar av fjolåret. Vi kör en fyrbackslinje, en triangel på mitten och tre offensiva anfallare, det ger mer bredd i vårt anfallsspel och ett starkare mittfält.

På vilken position anser du att ni är starkast?

– Vi vill vara som starkast mitt på plan och det tycker jag att vi är, vi är bra centralt. Inga motståndare ska få spela igenom oss där.

Ni har tappat duktiga Jessica Backman. Hur jobbigt är det?

– Självklart är det en tung förlust, det är en jätteduktig fotbollsspelare. Samtidigt vet vi om att hon är borta så jag tror att andra kliver fram och visar framfötterna. Sen har vi fått in ett par nya och unga spelare som kan utvecklas och bli duktiga med rätt träning.

Så, vem kommer få sitt genombrott i år?

– Eh, svårt att säga. Hanna Lindqvist har varit med i ett par år nu och jag tror faktiskt att hon kan ta ytterligare ett kliv i år.

Flera av spelare har gått från Huge till klubbar till högre upp i seriesystemet på några år. Har du någon förklaring till varför?

– Det visar att vår idé med hur vi tränar och utvecklar våra spelare funkar. Sen är det tråkigt att de lämnar men det är det de ska göra för att utvecklas och blir ännu bättre.

Vem i årets lag skulle du unna en sådan chans?

– Oj, vilken svår fråga. Det har jag inte funderat på. Men Ellinor Johansson är jätteduktig på mittfältet, springer och vinner mycket boll. Jag tror absolut att hon skulle göra sig själv rättvisa högre upp.

Hur tycker du att er försäsong har varit?

– Jättebra, vi har inte förlorat någon match än och det är ett bra go i laget.

Hur ser er målsättning ut?

– Sjua eller bättre, det är ett fullt realistiskt mål. Det är där jag tycker att vi ska ligga.

Vilken placering slutar ni på när säsongen summeras i höst?

– Femma eller sexa hoppas jag.

Vilka lag håller du som seriefavoriter?

– Det är som alltid många nya lag men Gamla Uppsala och Gustafs bör vara med i toppen igen. De tog varsin topplacering i fjol och är säkert minst lika bra i år, vi får se upp med dem.

Årets höjdpunkt?

– Det vi ser fram emot allra mest just nu är att få komma ut och spela på Kastvallen (Huges hemmaplan). Nu tränar och spelar vi på Gavlevallen och det är inte samma sak, vår förhoppning är att vara ute på Kastvallen i början av maj. Det är mycket liv och rörelse där ute.

Vem sköter musiken i bussen?

– Ellinor Johansson är musikansvarig. Oftast så sköter hon sig, haha. Och det blir mycket housemusik.

Seriepremiär mot Gustafs på lördag och de vann bägge mötena mot er i fjol. Vad har ni lärt er?

– Att vi inte ska ha så stor respekt för dem. Visst, det är ett bra lag men när vi spelar riktigt bra kan vi rubba även de allra bästa. Vi ska våga.

Du har varit kapten sedan 2014. Vad betyder det?

– Personligen känns det jättebra att få ett sånt förtroende att leda laget. Tränarna litar på mig och ibland kan det vara lite svårt men då hjälps vi åt som ett lag. Man står aldrig någonsin ensam utan man stöttas av både ledare och spelare.

Hur ser du på din egen fotbollsframtid?

– Om jag fick chansen att spela högre upp skulle jag förmodligen ta den men det har inte kommit något sådant erbjudande. Just nu trivs jag kanonbra i Huge och tanken är att spela några år till.

Frida Melin är kapten i Tierp. Vad känner du till om henne?

– Jag har ganska dålig koll på övriga lag och vad spelarna heter så jag kan inte ge något svar där, tyvärr.

Vill du skicka en hälsning till Tierp?

– Haha, lycka till och må bästa lag vinna kanske.

LÄS ÄVEN: Tierps lagkapten: "Vi tänker spela en anfallsglad fotboll med mycket rörelse"

FAKTA: Läget inför Huges premiär

FAKTA: Läget inför Tierps premiär

Mer läsning

Annons