Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IK Huge åkte på uddamålsförlust mot Brommapojkarna: "Det finns mycket positivt att ta med sig"

Under lördagen togs sig Huge an serietrean Brommapojkarna på bortaplan – och det var nära att laget skrällde men det var BP som fick in matchens enda mål.
– Vi stod upp bra, men anfallsmässigt kom vi igång först i andra halvlek, säger tränare Johan Liljemark.

Annons

Huge ligger sjua i serien och kampas tätt med Tierp som ligger åtta med en poäng mindre. Man hade kunnat skapa ett fyrapoängs mellanrum och istället kunna blicka mer upp än nedåt i serien men föll kort mot BP.

Man inledde matchen med en stark defensiv men för lite som stämde offensivt för att kunna avlasta bakåt och det var BP som fick styra matchen.

– Vi försvarade oss stabilt i stort sett hela matchen, men anfallsspelet stämde inte i första halvlek så vi var väldigt tillbakapressade av BP. Vi släppte inte till alltför många chanser utan vi stod emot ganska bra, säger Liljemark.

Men i den 29:e minuten kom matchens enda mål när en BP–spelare får till ett perfekt skott utifrån som går rätt upp i krysset – helt otagbart.

– Målet kunde vi inte göra något på, men i halvlek pratade vi mer om anfallet och hur vi skulle få igång det, säger Liljemark.

Lagets tränare Johan Liljemark som säger att

Och bättre blev det.

Huge kom ut starkare, får fast bollarna bättre och hittar ytorna i anfallet på ett sätt man inte gjorde i första halvlek.

– Vi kommer in mycket mer i anfallet och spelar jämnare med BP. Vi kommer längre fram i planen medan deras chanser uteblir och vi har två jättefina lägen att göra mål från vänsterkanten när vi får in bollen snett bakåt men vi sätter tyvärr inte dem.

Men med bara knappa minuten kvar såg det ut som att Huge fick läget att kvittera och plocka med sig ett poäng hem till Kastvallen.

Ett tidigt inlägg som öppnar upp för Lisa Tano Ljungkvist.

– Vi fick ett gyllene läge men när Lisa försöker vinkla bollen förbi målvakten går den decimetern utanför. Så det var väldigt nära att vi tog poäng mot ett väldigt bra lag, säger Liljemark.

Hur skulle du sammanfatta matchen?

– Mycket positivt finns det att ta med oss, som vårt försvar i försvar i första men också en hel del vi måste jobba på för att kunna utmana de bättre lagen nu under hösten.

Huges mål är att bli bättre än förra året – alltså bättre än sjua som är där laget huserar just nu.

Brommapojkarna – Huge 1–0 (1–0)

Domare: Sofie Borck Janeheim, Catalin Manea, Abdallah Sharif.

Mer läsning

Annons