Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappert Huge föll hemma mot serieledarna

/
  • IK Huges damer är inne i en period av matcher där motståndet är tuffast möjliga. Först Sirius i cupen i veckan och på lördagen serieledande Bollstanäs.

Det blev förlust med 3–0 mot serieledande Bollstanäs för IK Huge. Men siffrorna var alldeles för stora för ett tappert kämpande Huge.

Annons

Ett oerhört hårt arbetande försvar höll serieledande Bollstanäs ifrån sig på ett beundransvärt sätt i första halvlek. Med en taktik som var snarlik Sveriges OS-lag mot USA dirigerade kaptenen Johanna Pettersson sin backlinje, och med tålamod letade man lägen att slå den där långa bollen med adress Hanna Lindqvist eller möjligen Emma Gabrielsson.

– Det var ju fokus på försvarsspel, vi möter serieledarna och vi anpassar varje match efter motståndet men jag tycker vi gör det riktigt bra idag, sa tränaren Johan Liljemark

Visst hade gästerna ett övertag och skapade flera riktigt vassa lägen men då stod mycket duktiga Moa Altin Elfving i vägen i målet. Moa som gjorde en väldigt bra match trots att hon till slut fick släppa tre bollar förbi sig.

Hemmalaget fick också till några fina snabba omställningar och Hanna är alltid vass där fram och slet sig loss och kom till några fina avslut. Även Emma Gabrielsson jobbade förtjänstfullt på offensiv mitt och tog några löpningar. Tyvärr kom man inte närmare än en ribbträff men 0–0 i paus var fullt godkänt.

Det började ännu bättre i andra där Hugetjejerna tog lite kommando direkt men i gästernas första anfall så studsar bollen oturligt och ett självmål gav gästerna det övertag som man så länge lyckats undvika.

– Det var riktigt synd. Tycker vi börjar bra så kommer en sånt där skitmål. Dom får lite energi där såklart men sedan när vi så när kvitterar så får vi tvåan emot oss på en omställning, suckade Liljemark.

Det Johan syftar på är en jättechans för hemmalaget där man sedan själv går på den där ruskigt snabba kontringen och så var det olyckligt 0–2 bara tre minuter efter ledningsmålet.

– Vi har nog så många chanser och spelar så pass bra att vi är med i den här matchen.

Huge hade också stor del av spelet i andra halvlek och Hanna Lindqvist skapade på egen hand flertalet chanser när hon vände och vred på Bollstanäsförsvaret. Hon var dock lite för ensam i andra framåt. Inte heller fick man den där frisparken eller för den delen någon annan fördel med sig heller vilket är lite typiskt när man möter serieledarna.

– Man får inget gratis men visst ska vi ha ett par frisparkar men det är som det är och jag skyller absolut inte på domaren, menade Johan.

Sent i andra kom också 0–3 på ett skott från nära håll och det var lite synd för Moa var riktigt bra i målet i den här matchen och kanske lagets bästa spelare tillsammans med backlinjen.

– Tycker hela laget gör det bra idag.Vi tar med oss det bra härifrån till nästa lördag när vi möter Gamla Upsala, avslutade Liljemark.

Matchfakta:

Div 1 Norra Svealand, damer:

IK Huge–Bollstanäs 0–3 (0–0)

Målen: Malin Engdahl, Maja Viklander, Emma Pulkkinen.

Domare: Camilla Friberg, Alunda.

Publik: 57

Mer läsning

Annons