Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps lagkapten: "Vi tänker spela en anfallsglad fotboll med mycket rörelse"

/

Annons

Frida Melin, Tierp:

Nio ut och tio in. Hur hanterar ni en sådan här omsättning av spelare?

– Man har väl sett den komma och kollar man på vilka spelare vi har tappat så är det många som är i ungefär samma ålder och duktiga, det kan man inte ljuga om. Jag tycker ändå att vi har fått till ett bra och träningsflitigt lag. Truppen är ju inte så stor men alla är där varje träning.

Ni är också under ombyggnad och har flyttat upp sex tjejer födda 1999. Hur ser du på den uppgiften?

– Klart att det läggs ett stort ansvar på oss sex moderklubbsspelare som är lite äldre att få in de här tjejerna. Men de är bra utbildade och flera var uppe och tränade med oss redan i fjol, det har varit ganska lätt att slussa in dem.

Är du orolig över hur det kommer se ut inledningsvis?

– Nej, det känns inte oroligt. Däremot vet jag att vi har haft provspelare långt senare i år än om man jämför med föregående år och det är väl först nu som vi har rätt trupp. Det är klart att det inte är optimalt men för mig är det ingen fara på taket.

Hur ser du på kvalitén – är den samma som i förra säsongens trupp?

– Ja, det tycker jag absolut. Det är bra kvalité på träningarna, vi pushar varandra och alla vill verkligen det här. Sen har vi tappat många tjejer med fin kvalité men samtidigt fyllt dessa luckor.

Vilken spelare var tyngst att tappa?

– Jag vet inte, det är ingen riktigt så. Sen är det alltid jobbigt att tappa spelare med rutin och Amanda Bruksås var en sån spelare.

Ser du någon blivande stjärna i ert lag?

– Tittar man på spelarna vi har flyttat upp så tror jag väldigt mycket på Lise-Lotte Ronnerfors och Alva Stafberg, de tar hela tiden kliv framåt.

Ny tränare i Roberto Soria, 61. Hur lyder hans fotbollsfilosofi?

– Han vill spela en anfallsglad fotboll med mycket rörelse, tycker om kortpassningsspel och passningarna ska gå längs backen. Det tar alltid lite tid att lära känna en ny tränare men jag tycker att vi har anpassat oss efter hans spelsätt och köpt tänket.

Hur ser målsättningen ut?

– Vi har inte satt någon målsättning i år men ett mittenlag tycker jag att vi ska vara. Sen ska man inte vara för kaxiga och säga att man ska vara med i toppen även om man innerst inne vill det.

Var tror du att ni hamnar då?

– Jag säger väl samma placering som förra året, sexa.

Vilka tar hem serien?

– Gamla Upsala. De var bra förra året och har värvat något extremt till årets säsong. Allt annat än en serieseger för dem vore konstigt.

Hur tycker du att er försäsong har varit?

– Annorlunda, eller vad man ska säga. Det har inte varit som vanligt. Nej, men den har varit bra. Vi kommer alltid ut senare på konstgräset än många andra lag och i mars började vi träna ute. Innan det har vi varit inomhus men det har varit oklarheter vad gäller vilka som ska sluta och vilka som ska spela ganska långt in på försäsongen. Det är man inte van vid.

Hur har det påverkat er som lag?

– Jag tycker hela laget ska ha en eloge för vi är väldigt duktiga på att ta hand om de nya som kommer. Vi har en väldigt fin sammanhållning.

Två nya amerikanskor. Vad håller de för klass?

– Det är bara Ashley (Clark) som har kommit och hon ser otroligt bra ut, har en fin vänsterfot och kommer bli farlig för många lag. Brittani (Aanderrud) är en offensiv mittfältare och ska ha en bra vinnarskalle och bjuda på många assist, hon kommer den 21 april.

Vem är lagets clown?

– Malin Sjöberg är en frisk fläkt, säger vad hon tycker och bjuder gärna på sig själv.

Bortamatch mot Bele Barkarby på lördag. Hur väl känner ni till dem?

– De är nykomlingar men spelade i vår serie för två år sedan och jag har rätt dålig koll. Jag har för mig att de var rätt tekniska.

För andra året i rad bär du kaptensbindeln. Vad betyder det?

– Det är klart att det betyder mycket att få det förtroendet och att få vara en ledare för de nya och unga tjejerna.

Johanna Pettersson är kapten i Huge. Vad känner du till om henne?

– Jag vet att hon är mittback, det är väl det. Bra på huvudet också, annars känner jag inte till henne och laget något vidare.

Vill du skicka en hälsning till Huge?

– Nja, jag får hälsa dem lycka till.

LÄS ÄVEN: Huges lagkapten: "Spelar vi bra kan vi rubba de bästa"

FAKTA: Läget inför Huges premiär

FAKTA: Läget inför Tierps premiär

Mer läsning

Annons