Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksam straff emot – då gick luften ur Huge

/
  • Hanna Lindqvist satte Huges tröstmål till 5–1 borta mot Bollstanäs i Damettan på osndagskvällen.

IK Huge föll klart med hela 5–1 borta mot Bollstanäs. Men spelmässigt var det inget fel på insatsen.
– Nej, man kan förstås inte vara nöjd efter en förlust. Men vi får ett domslut emot oss som förändrar matchen, tyvärr, säger Huges tränare Johan Liljemark.

Annons

IK Huge inledde säsongen bra. Oavgjort, 1–1, i premiären mot Gustafs följdes upp med 3–1-seger borta mot Gideonsberg. Sedan har det gått tyngre. Först 3–0-förlust mot BP på sista april och på onsdagskvällen tunga 1–5 borta mot Bollstanäs.

– Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift. Bollstanäs har ett riktigt bra lag och spelade ju i Elitettan förra året. Men vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek och hade mått bra av att ha haft med oss 0–0 i paus, menade Hugetränaren Johan Liljemark.

Men lite oturligt kom 1–0 strax före paus och dessutom 2–0 i början av andra halvlek.

– Bägge målen kom lite slumpmässigt och vi kände att vi ändå var med. Men sedan fick de en märkligt dömd straff. Jag brukar inte skylla på domaren, och det gör jag egentligen inte nu heller. Men på det sätt det blir straff förändrar matchen, menar Liljemark och förklarar:

– Vår målvakt Olivia Sjödin rusar ut och greppar bollen, men får en spelare emot sig och sätter upp benet, domaren väljer att ta straff för spark... Och görs den bedömningen borde det varit indirekt frispark kan jag tycka, suckar Johan Liljemark.

Bollstanäs satte straffen till 3–0 och sedan orkade inte Huge komma igen.

– Nej, luften gick ur oss efter det där. Men vi förlorar mot ett väldigt bra Bollstanäs, många kommer få svårt mot dom.

Hanna Lindqvist satte sedan tröstmålet till 5–1 och nu väntar en dryg veckas uppehåll, till nästa lördag, innan Huge får spela igen. Då hemma på Kastvallen mot Gamla Upsala.

Mer läsning

Annons