Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt Tierp siktar mot toppen

/
  • Övre raden från vänster: Fredrik Torstensson, Julia Blomqvist, Frida Melin, Hanna Sjöström, Linnea Evertsson, Daniel Sundström, Ida Pettersson, Eva Thomsson, Sara Schumertl, Jimmy Mohlander, Jari Bruxås.   Knästående från vänster: Lisa Hägglund, Felicia Eriksson, Mikaela Melin, Samantha Brand, Elin Bälin, Lindsay Zullo, Anna Persson, Amanda Bruxås, Ida Andersson, Emma Sundström.   Saknas på bilden: Felicia Sandin.

Tierps duktiga fotbollstjejer står inför sin tredje säsong i damettan. En andraplats och förra säsongens tredjeplats i tabellen för Norra Svealand, berättar om att klubben håller hög klass och vill den här säsongen inte vara sämre.
– Nej, vi har målsättningen att vara med och kämpa i toppen, säger nye tränaren Daniel Sundström, som assisteras av Jari Bruxås och Fredrik Torstensson.

Annons

Helt klart kommer Tierps fotbollstjejer laddade inför säsongsstarten och sex träningsmatcher har visat att laget har styrka och att tjejerna också är målfarliga. Skyttedrottningen Lisa Hägglund är redan på hugget och satte sex mål senast mot Östervåla.

Hur det nu kommer att gå i premiären borta mot Vaksala på söndag återstår att se, men visst får Tierp finna sig i att bära favoritskapet.

– Det härliga med den här truppen är, att det finns så mycket glädje i laget både på träning och i matcher. Det är en mycket fin grupp att jobba med, berömmer tränaren Daniel Sundström.

Sundström räknar med att ha 19 tjejer i A-truppen. Men eftersom klubben också har ett lag i damtrean, så finns det också tjejer som kan komma att klappa på porten till A-truppen.

Nyförvärven Felicia Sandin (Huge), Sara Schumertl (hemvändare), USA-förvärven Samantha Brand och Lindsay Zullo ska också ge Tierpstruppen extra skärpa den här tredje säsongen i dametten.

Klubben har också gjort sex träningsmatcher före seriestarten och med nio mål på Bälinge och hela 12 i cupmötet med Östervåla, har laget också talat om att man vet var motståndarmålen är belägna.

– Sedan början på året har vi gjort dryga 60 träningspass och vi kunde gå ut på LF Arena i början på mars, berättar Sundström.

– Jag har hela tiden upplevt en tränings- och spelglädje hos tjejerna.

Vilken kommer att bli er styrka den här säsongen och har du ändrat något i upplägget?

– Vår styrka är, att vi i truppen har både bredd och styrka. Sedan anser jag att vi är bra på alla positioner i laget.

– En ändring i vårt agerande i matcherna är, att vi kommer att köra med tre forwards. Vi kommer alltså att spela 4-3-3 och jag har faktiskt fem forwards och det blir konkurrens om platserna där framme. Men det är ju för mig ett angenämt problem, säger Sundström och uttrycker tillfredställelse.

Tierp kommer väl förberedda och Sundström som gör sin fjärde säsong som tränare har glädjande nog också nästan hela truppen intakt utan skador.

– Tyvärr har vi ändå ett avbräck, det är Julia Blomqvist som har skadat ett ben i foten och tvingas vara borta från fotbollen i cirka fem veckor. Synd för Julia som annars har gjort en mycket bra försäsong, säger Tierpstränaren.

Förra säsongens lagkapten och mittfältare har ännu inte kommit i gång med träningen. Studier lägger också hinder i vägen för Julia.

– Vi får väl se om Julia också får tillbaka suget, säger Sundström.

Hur ser du då på chanserna att plocka poäng i premiäromgången. Ni möter Vaksala på bortaplan?

– Nu vet jag att det INTE finns några lätta matcher i seriespelet. Men jag vet också att Vaksala har haft lite problem inför den här säsongen. OM vi gör det vi ska, så anser jag att vi har chans att vinna premiären, menar Sundström.

Vilka lag tror du också kommer att finnas med i toppstriden den här säsongen?

– Det är ju svårt att veta klassen på lagen, men jag tippar på att Täby, GUSK och Sundsvall kommer att finnas med i toppen.

Lagkapten och landslagsmeriterade Ida Andersson har den här synen på läget inför premiären.

– Vi har ju lite nytt inför den här säsongen. Vi ska köra med tre forwards och ha en hög press i matcherna. När det gäller premiären på söndag så borde vi vinna mot Vaksala, säger mittbacken Ida.

Ola Melin sportchef för Tierp tror på en bra säsong.

– Vi ska vara ett topplag och premiären mot Vaksala ska vi vinna.

LÄS OCKSÅ:

Hemma blir borta för flera lag i premiären

Järbo IF: Nu ska Gille fylla tomrummet efter Jansson

Hemliga vapnet som ska lyfta Årsunda

Hofors AIF: "Vi håller för spel i trean"

Starkt Tierp siktar mot toppen

Mer läsning

Annons