Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp förstärker med målfarlig amerikanska

Tierp Damfotboll, som tidigare förstärkt sin trupp med målvakten Lisa Fröjdfeldt, har nu också klart med en offensiv spelare som kommer från USA. Ashlei Clark är 23 år och en verklig målspruta som spelat i kollegeligan.
– Ett mycket starkt nyförvärv som förra säsongen gjorde 17 mål och svarade för tio ass på 22 matcher i ligan, säger Ola Melin sportchef för Tierp Damfotboll.

Annons

Ashlei har i USA lirat för Cambell University i den högsta collegeligan och har under förra säsongen varit verkligt framåt.

– Ja, Ashlei utsågs också till Årets mest offensiva spelare och har varit effektiv framåt under flera säsonger och funnits med i toppen av skytteligan, säger Melin.

– Vi har också mycket bra fart på träningarna och jag ser fram emot seriespelet i dam-ettan med tillförsikt, säger Melin.

Enligt Melin så jobbar man också på att få klart med ytterligare ett par, tre nyförvärv och ska, när seriespelet startar upp, ha en A-trupp om 16-18 spelare.

Första träningsmatchen spelar Tierp den 5 mars mot Mohed på bortaplan.

Seriestarten blir också på bortaplan mot Bela Barkarby den 16 april. Tierp som gör sin fjärde säsong i dam-ettan hamnade förra säsongen i mitten av sluttabellen.

Ashlei Clark beräknas ansluta sig till Tierps-truppen i början av april.

Mer läsning

Annons