Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst i omstarten för Huge "Fyfan va skönt"

I och med omstartssegern så kunde Huge fira andra segern på hemmaplan men första segern på Kastvallen för i år när de slog Gideonsberg med 1–0.
– Vi har ju inte spelat så mycket på Kastvallen och jag tror det är därför vi inte vunnit så mycket hemma ännu, vi är ett gräslag, säger tränare Johan Liljemark.

Annons

Det var en ganska krampaktig start för båda lagen. Gideonsberg öppnade kanske starkast och kom till några avslut i första minuterna medan Huge inte riktigt lyckades få fram bollen från mittfältarna till anfallarna, det blev en hel del felpass som gav Gideonsberg läge till omställningar. Något som en storspelande backlinje dock kunde rädda upp gång på gång. Egentligen hade väl Huge bara två riktigt heta chanser i första halvlek, en boll i stolpen bland annat. Det var bortalaget som var hetast i början och hade bollen betydligt mer.

– Avslutsmässigt så var det ganska lika, bara att dom hade bollen lite mer, säger Liljemark.

I andra halvlek kändes det dock som att det var ett hungrigare Huge som klev ut på gräset. Huges Felicia Sandin fick tidigt två riktigt bra lägen och Huge fortsatte att pressa sig uppåt.

I minut 73 tilldömdes Huge en straff som Emma Gabrielsson kyligt satte dit.

– Det var så jäkla skönt att sätta den, säger målskytten.

Hugedamerna firar segermålet som kom på straff som Emma Gabrielsson slog in.

Med dryga kvarten kvar att spela fick Gideonsberg börja jaga och höll spelet till stor del på Huges planhalva något som gjorde att spelet blev lite nervöst för hemmalaget vilket ledde till en hel del farliga situationer framför Hugemålet. Moa Altin Elfving i Hugemålet storspelade och gjorde förmodligen säsongens bästa match. Publiken kallade henne för en panter i målet och tränare Liljemark säger:

– Moa gör en heroisk insats idag, helt klart planens bästa spelare.

Matchhjälten och poängräddaren Moa Altin Elfving i Hugemålet. Höll nollan och ledde således laget till första segern på Kastvallen.

Trots att hon inte ser så lång ut i målet så tippade hon tre bollar över ribban och kunde styra ut några låga bollar till hörna. Hon var verkligen över allt och på rätt ställe varje gång vilket ledde till att hon höll nollan och räddade hela laget till en första seger på Kastvallen i år. Moa kom från Sundsvall tidigare under säsongen för att förstärka Huge och skapa större konkurrens kring målvaktandet.

– Hon gör en heroisk insats och det visste vi att hon var kapabel till, nu har vi två riktigt bra målvakter vilket ger bra konkurrens. Vi ska inte sticka under stolen med att Moa verkligen gör några matchavgörande räddningar idag, riktigt kul, säger Liljemark och fortsätter:

– Anfallarna gör väl inte sin bästa insats men istället känns hela backlinjen riktigt synkad och gör tillsammans med Moa en av våra bästa prestationer i år.

Vilket Huge också fick kvitto på när det räckte med ett mål trots att Gideonsberg gick hårt för kvittering i sista kvarten så lyckas ju faktiskt försvaret hålla tätt matchen ut.

IK Huge - Gideonsbergs IF 1–0 (0–0)

Målet: 1–0 (73) Emma Gabrielsson.

Domare: Alexander Jidemo

Bäst i Huge: Hela försvaret med extra beröm till Moa i målet.

Mer läsning

Annons