Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros avgjorde stekhett daladerby

Före detta Gefle IF-forwarden Erik Törnros spelar nu i Dalkurd. Under lördagen avgjorde han det superheta Borlängederbyt mot Brage.

Annons

Ni vann med 2–1 och du gjorde 2–0-målet. Berätta om det.

– Det var en obeskrivlig känsla faktiskt. Mitt skönaste mål någonsin. Jag har nog lite av en minneslucka här direkt efter målet men bollen kom i alla fall in i straffområdet, studsade på en av deras backar och jag drog till direkt med en sträckt vrist och bollen satt i ena hörnet.

Och då blev det livat på läktaren?

– Det kan jag lova. Det var ju nästan 2 500 på plats på Domnarsvallen och vi hade 500 i klacken – dom hördes rejält. Det var verkligen vilt jubel.

Du bytte ju från Brage till Dalkurd inför den här säsongen. Gör det saken ännu mer speciell?

– Självklart. Jag var ju med Brage ifjol och förlorade derbymatcherna och vet hur det känns. Riktigt skönt att få vara med i det vinnande laget nu.

Du ångrar inte klubbytet då?

– Inte en chans. Jag trivs väldigt bra här i laget och på det sättet vi spelar. Det har varit positivt för min egen utveckling som fotbollsspelare. Jag har gjort två mål på fyra matcher och vi leder serien.

Och slutmålet är Superettan?

– Det är självklart det vi siktar på. Dalkurd var där och nosade ifjol och vi vill vara med i år igen.

Följer du Gefle IF också?

– Absolut som den fotbollsnörd man är hänger jag med i allsvenskan också. Det var starkt att ta poäng av IFK Göteborg senast.

Mer läsning

Annons