Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkers fick sin revansch i Vegahallen

I bortamötet med Åker/Strängnäs kunde Tierp vinna i förlängningen. Men på söndagskvällen tog gästerna revansch i Vegahallen.

Annons

– Ja, det var för dåligt med viljan sett till hela matchen, sa en besviken Per "Pertan" Andersson spelande tränare i Tierpslaget.

Tierp öppnade bra och tog även ledningen. Men ett par mycket enkla baklängesmål satte käppar i hjulen för hemmalaget.

Ja, förutom de enkla baklängesmålen så tycker jag att vi jobbade bra under första perioden. Men i mittenperioden var vi alldeles för klena och här ägde Åker spelet under större delen av perioden. Mycket bättre takter måste man kunna begära när vi möter serieledarna, menade Pertan.

Nu klarade Tierp sig undan med ett baklängesmål i andra perioden.

Men mycket talar väl för att motbacken skapades i första perioden, där Åker fick mycket bra utdelning under andra halvan av perioden.

1-1 kom efter 13,15.

Men sedan kom gästernas andra och tredje mål med bara 45 sekunders mellanrum.

1-1 målet var också rätt genant där Christofer Blid fick sätta in pucken enkelt via "köksvägen"!

Efter dryga halva andra perioden satte också samme man 1-4 och här vann gästerna skotten med klara 13-6 mot ett tamt Tierpslag.

– Sedan tycker jag att vi uppträdde helt korrekt i slutperioden. Visserligen gjorde dom 1-5 i power play. Men sedan fick vi bra grepp om spelet och var nära att gå i kapp, sa Pertan.

Tierps andra mål satte Johan Wiktorsson och sedan plockade Tierp ut sin målvakt och här kunde Joakim Axman reducera till 3-5. Men när Tierp åter satsade på "tom bur" så tog gästerna vara på chansen och satte ett sjätte mål 21 sekunder för slutsignalen.

Nu vann båda bottenlagen Vallentuna och Värmdö. Kanske ett orosmoln dök upp för Tierp?

– Nej, i veckans möte med Hammarby ska vi "spika igen" bakåt och plocka poäng, menade Pertan.

Mer läsning

Annons