Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik Hockey satsar – knyter upp både målvakt och Pecka Alcén från Brynäs

Hudiksvall värvar en gammal juniormålvakt från Brynäs – och får självaste Pecka Alcén på köpet. Målvaktstränaren blir klubbens nye mentor.

Annons

Det är 22-åriga Anton Hedberg som skrivit på ett kontrakt med Hudiksvall. Han har tidigare spelat för Tierp och senast Kiruna, men har fått större delen av sin målvaktsutbildning i Brynäs juniororganisation.

Att tidigare juniortränaren i Brynäs Lars "Lillis" Lövblom gått till Hudik har bidragit till övergången.

– Det känns bra med Lillis och dessutom känner jag flera före detta brynäsare i laget som Fredric Larsson. Dessutom spelar närheten till Gävle en viss roll. Min familj har även sommarstuga i Söderhamn, säger Anton Hedberg.

"Lillis" är också nöjd, inte minst för att även Simon Nordh förlängt sitt kontrakt.

– Anton har varit fyra år i Brynäs juniorer och har nu fått testa på seniorhockey och han kommer komplettera Simon mycket bra. Han är mycket träningsvillig och har en vilja att bli bättre för varje dag, säger han i ett pressmeddelande.

Pecka Alcén blir mentor åt Hudiksvall.

Nu utvecklar Hudik Hockey målvaktsverksamheten ytterligare.

Per-Olof "Picko" Krohn återvänder som målvaktstränare för både A-laget och juniorerna. Dessutom blir alltså Pecka Alcén, målvaktstränaren Brynäs A-lag, mentor i Hudiksvalls målvaktsorganisation.

– Nu har vi en komplett organisation klar kring målvakterna i A-laget. Förutom att "Picko" blir målvaktstränare i A-laget kommer han även hjälpa till med juniorerna en gång i veckan på dagtid. För att våra målvakter skall kunna ta än mer höjd så behöver vi titta uppåt så det känns mycket bra att vi har knutit oss an Pecka. Dels kommer Pecka besöka oss, men vi kommer även kunna åka ner till Gävle för att få hjälp i hans roll som mentor. Som målvakt är det viktigt att de kan ha ett bollplank att bolla ideér med så där kompletterar "Picko" och Pecka varandra bra, säger Alf Nordh, ordförande i Hudiksvalls sportgrupp i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons