Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp bet ifrån – men föll efter tandskyddsslarv

När Tierp Hockey på söndagskvällen mötte Arlanda hemma i Vegahallen så satte hemmalaget hela fyra baljor.
Så många mål har inte gjorts i någon match hittills den här säsongen i hockeyettan. Trots det blev det förlust med 8–4.

Annons

Tierp är alltså efter nio spelade omgångar fortfarande utan poäng. Men målmässigt så var det alltså ett steg framåt. Nu var de tre USA-lirarna också med för första gången och skötte sig bra.

Resultatet blev alltså 4-8 i baken för Tierp, som dock vann utvisningarna med hela 64-8 i minuter räknat.

– Men här har vi en förklaring – om en lite lite märkligt. Både Nate Obrien och Wayne Ravdie saknade tandskydd (!) åkte på tio minuter vardera. Det är ju löjligt, men spelmässigt så var alla tre importerna helt OK i den här matchen, sa Tierps chefstränare Hasse Bauman.

Den tredje liraren från USA Fred Hein gjorde också två av Tierps mål. Han såg till att både reducera och kvittera till 2-2 i första perioden.

– Men fortfarande bjuder vi på alldeles för många mål. Sedan drar vi också på oss för många två minuters utvisningar. Jag tror vi hade tio stycken i kväll och det är alldeles för många, sa Bauman.

Fortfarande lyser också orutinen och slarvet igenom i det unga Tierpslaget. Men helt klart kommer man att få nytta av USA-trion, som tyvärr har fått stå utanför laget på grund av papperskrångel med Migrationsverket.

– Nu tar vi nya tag och ska försöka bjuda på förre mål och slarva mindre i nästa match. Vi möter Huddinge borta på onsdag, sa Bauman.

Mer läsning

Annons