Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo missade – men kan bli en vinnare ändå

/

Valbo HC missade direktplatserna till Hockeyettan.
Förlust med 1-5 mot Surahammar i kvalepilogen i går kväll. Surahammar och Grästorp flyttas upp.
Men Valbo kan bli klar för ettan trots förlusten. Förbundet har signalerat att eventuellt går de två bästa treorna från kvalserierna upp, IFK Tumba och – Valbo.

Annons

– Vi hoppas att vi får det bekräftat redan under kvällen. De skulle slå en signal så fort det var klart, säger David Åkerblom, tränare i Valbo.

I en period var Valbo i Hockeyettan.

Men ledde hemma mot Surahammar med 1-0 samtidigt som det var mållöst mellan Grums och Grästorp.

Men sen gick det käpprätt åt skogen. Gästerna var alltför bra rakt igenom. Valbo hade sin chans i första perioden, hemmalaget såg då piggt ut och perioden gick till hemmalaget. Gästerna spelade då som om man inte brydde sig.

Matchbilden vände i andra. Surahammar tog över och växte in i matchen. Valbo tappade allt mer, hade svårt att skapa öppna målchanser, därtill var Surahammar för disciplinerat runt egen kasse.

Matchen avgjordes när Valbo sumpade ett fint tre-mot-ett-läge, snabb kontring av gästerna och mål – 2-1.

Gästerna hade vänt. Valbo fick allt mindre att säga till om, gästerna pumpade på, var skickliga med pucken, spelade lugnt och vårdat och staplade målchanser på varandra.

Tycker inte Valbo gjorde någon dålig match. Det var bara det att motståndet var för bra. Det som saknades var skyttet, när man inte hade skickligheten att spela sig igenom betongförsvaret efterlyste jag skyttet. Det blev nu alltför mycket kladdande med pucken i skottsektorn i stället för rappt skytte.

Det fanns också en del brister i defensiven. Skickliga Surahammar var inte sen att utnyttja hemmalagets bjudningar.

– Det här var en sur avslutning. Vi orkade inte stå upp ordentligt, bränslet var slut, det känns tungt just nu. Vi blir trea och jag kan bara hoppas att det ska räcka. Det vore toppen att få spela i ettan, säger Åkerblom.

Mer läsning

Annons