Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff inledning för Hilledamerna

Det blev en mycket tuff inledning på damtvåan för Hille.
Stryk med 5–0 mot seriefavoriten Alnö IF som visade direkt att man håller en oerhört hög nivå i den här serien.
– I dag fick vi träna försvarsspel, sa Hilles tränare Emil Lindbom.

Annons

Nu blev siffrorna stora och det speglade väl matchen i stort även om det rann iväg först sista tio. Hemmalaget hade mycket boll och kunde gjort något mål till i första men Hille slet enormt och gjorde det bra.

– Dom fick första målet lite för tidigt, vi har en ambition att stå emot och kriga hela matchen och det tycker jag vi gör. Vi fick jaga en hel del i första.

Alnö skapade mycket och var offensiva men en kombination av ett hårt krigande Hille och lite ineffektivitet hos Alnö gjorde att det dröjde. Andra målet kom först i slutskedet av första halvlek och då trodde man att matchen skulle rinna iväg. Men Hille kom ut i andra och fortsatte kriga och hade med lite flyt kunnat göra 2–1 efter nån minut när Alnös målvakt och en försvarare ställde till det men då hann en ny back emellan.

Matchen tappade annars tempo i andra halvlek. Kanske till Hilles fördel som kom lite närmare Alnö utan att skapa några målchanser. I slutet rasade det tyvärr iväg då hemmalaget gjorde tre mål på de sista tio minuterna.

– Det retar mig lite att det blir så stora siffror. Jag är nöjd med vad vi presterar förutom slutskedet, sa Emil

Flera av Hilles unga tjejer har aldrig spelat mot den här typen av motstånd och det här var en nyttig inledning på serien som man kan ta med sig framöver.

Mer läsning

Annons