Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos drömstart sänkte Brynäs

Det händer inte varje match direkt. Men i derbyt mot Brynäs skruvade Valbospelaren Emma Sundin en hörna rätt i mål – redan efter två minuters spel.

Annons

Bollen gick över Brynäsmålvakten och in i det bortre hörnet, och det var inte enda gången som Emma Sundin slog farliga hörnor. Det blev farligt varenda gång och hon hade dessutom en i stolpen vid ett senare tillfälle.

Valbo, som nu har tre segrar på sina fyra inledande matcher, avgjorde derbyt hemma på Åbyvallen redan i den första halvleken, och Brynäs, som nu har inlett med fyra raka förluster, lyckades inte hämta sig efter ett 0–3-underläge i paus.

Emma Sundin gjorde två mål i den första halvleken. Malin Lindqvist gjorde ett, men spädde sedan också på med 4–0 i början på andra halvlek och toppar nu seriens skytteliga med sina sex mål.

Valbotränaren Per-Arne "Ata" Persson är nöjd med insatsen och starten på serien.

– Vi har inga resultatmål så, men vill ju vara ett lag på den övre halvan. Nu tycker jag att vi hade bra tryck och rullade bollen bra. Vi har tappat fart i en del matcher förut, och även om Brynäs hade en del bra chanser så vann vi rättvist.

Mer läsning

Annons