Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra från Härnösand-Strömsberg med tränarsnack: "Vi har inte kvalitet nog"

Strömsbergs IF fick lämna Härnösand utan någon poäng i bagaget med sig hem till Tierp.
– Vi gjorde det lätt för dem att spela sitt omställningsspel med alla våra bolltapp, konstaterar Strömsbergs-tränaren Carlos Santis efter 3–1-förlusten.

Annons

Det syntes tidigt att Strömsbergs IF skulle få en jobbig eftermiddag på ett småblåsigt Högslättens IP i Härnösand.

När matchklockan tickat åtta minuter fanns det redan tre anteckningar i blocket om heta HFF-lägen framför Strömsbergs mål med Björn Larsson som väktare.

– Vi hade ett "kort lag" i dag. Vi har redan en rätt tunn trupp, men vi fick faktiskt spela någon som var lite krasslig i dag, erkänner SIF-tränaren Carlos Santis.

Det första målet i matchen tillkom dock inte efter någon stilig anfallskombination av hemmalaget.

– Nej, vi bjuder ju dem på hela den situationen. Först är det en dålig mottagning på ett eget inkast som ger deras kille ett bra skottläge. Skottet ser inte så märkvärdigt ut så därför kändes den långa målvaktsreturen rätt ut till deras målgörare väldigt onödig, säger Carlos gällande Nick Scharkowskis 1–0 i matchminut 19.

Fler mål blev det inte i halvleken trots en räcka feta mållägen för hemmalaget Härnösand.

– Känslan i paus är att vi lever i alla fall, men de sjunker ned väldigt djupt med sitt lag och det gjorde det svårt för oss att komma igenom på det sätt vi vill. Vi fick lyfta långt mer och mer för att inte riskera fler bolltapp på mitten, förklarar Santis matchbilden som andades full kontroll för det rödtröjade hemmalaget

Härnösand gjorde 2–0 på en frispark och det fanns inga tecken på att inte heller nästa mål skulle komma från hemmalaget.

Men.

Tobias Lööf ville annat. Med ett vobblande distansskott fick han in bollen via HFF-keepern William Amamoo´s handskar med sju ordinarie minuter kvar.

– Trots det där reduceringsmålet fick vi aldrig trycket på dem för ett 2–2. Vi har inte riktigt den förmågan helt enkelt. Vi hade några hörnor, men på den sista uppträdde vi till och med lite valpigt så att de fick kontra in 3–1 i stället, summerar Carlos Santis.

Några att berömma i ditt lag?

– Nej, egentligen inte. Björn Johansson och Tobias Lööf centralt gör alltid sitt, men det är fler som måste ta större ansvar och bidra mer i vårt eget spel. Det är för lätt att lämna över bollen till nästa kille som får göra det åt en, avrundar Strömsbergs-tränaren Carlos Santis.

Mer läsning