Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"El Clásico är ingenting mot prestigemötet" – se TV-profilens hälsning till Sandviken och Valbo inför derbyt

På torsdagskvällen möts Sandsvikens IF och Valbo FF i ett prestigefullt derby i division 2. Inför matchen får SIF stöd av flera Sandvikenprofiler, bland annat TV-profilen Frida Nordstrand. SIF:s försök att trissa upp derbystämningen har dock undgått Valbos målvakt, Sebastian Henriksson.
– Vi försöker väl att inte lägga någon stor vikt vid det.

Annons

LÄS OCKSÅ: Stora derbydagen innan Midsommar: här är nyckelspelarna

Serieledande Sandvikens IF mot tabellfemman Valbo FF. Det är läget inför det heta derbyt i division 2 på torsdagskvällen. Det finns självklart stor rivalitet mellan klubbarna och för att trissa upp derbystämningen lite extra har Sandviken samlat in lyckönskningar och hälsningar från ett antal profiler. Bland dessa finns bland annat tidigare SIF-spelarna Tim Markström och Andrew Stadler, tillsammans med TV-profilen Frida Nordstrand, reporter på Viasat Sport.

– El Clásico är ingenting mot prestigemötet mellan Sandviken och Valbo, säger hon i klippet som Sandvikens IF lagt ut på Twitter, och lyckönskar laget från sin gamla hemstad.

– Jag hoppas att Sandviken vinner matchen, både på plan och på läktarna.

SIF:s försök med profilerna har dock flugit under Valbo FF:s radar, i alla fall om man får tro målvakten Sebastian Henriksson.

– Nej, vi försöker väl att inte lägga någon stor vikt vid det, säger Henriksson, som dock förespråkar att derbyt snackas upp.

– Det är jätteroligt att det blir hajpat såklart, det behövs i Gästrikefotbollen kan jag tycka, det är för lite sånt här. Fotbollen behöver tas fram mer, framför allt Gästrikefotbollen är ju lite i skymundan, om man jämför med de andra länen och hur de har de med de lägre divisionerna.

– Det är kul att vi möter varandra, sedan får vi se hur det går. De är ju favoriter och ett topplag, och de ska ju ligga i toppen också med tanke på deras förutsättningar och allting runt om kring. Det finns väl ingen som skulle räkna med att vi skulle ligga där vi ligger och att det har gått som det har gått. Det är ju jättekul att vi ändå kan hänga med och förhoppningsvis kunna ge dem en match, det tror jag absolut inte är någon omöjlighet.

Vilka profiler skulle ni höra av er till om ni skulle svara på SIF:s "pik"?

– Det finns väl en hel del gamla Valbolegendarer, jag har inga namn på rak arm men det finns en hel del härliga i vår förening också, helt klart.

Mer läsning

Annons