Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäck skada och ambulans i Strömsberg – då fick Sandvikens spion rycka ut

/
  • Sandvikens IF:s assisterande tränare Jens Dahlqvist fick rycka ut när Bodens anfallare Adam Johnson kolliderade med egen målvakt och inte fick luft i matchen mot Strömsberg. Dahlqvist jobbar till vardags på räddningstjänsten i Sandviken.

Han gjorde matchens enda mål – och krockade sedan med egen målvakt.
Bodens Adam Johnson låg länge och kippade efter andan på Hedens IP i Strömsberg innan han hämtades med ambulans.
– Han fick inte luft och det såg otäckt ut, säger Sandvikens IF:s assisterande tränare Jens Dahlqvist som fick rycka in.

Annons

Kollisionen såg först inte så allvarlig ut, när Bodenmålvakten Matt Silva boxade ut bollen och samtidigt knäade Johnson. Men Johnson stapplade iväg och blev liggande på marken utan att få luft. Matchen avbröts i femton minuter i väntan på ambulans och under tiden tog sig Jens Dahlqvist in på planen för att försöka hjälpa till. Han jobbar tilll vardags vid räddningstjänsen i Sandviken, och var nu utsänd för att studera motståndet inför SIF:s möte med just Boden nästa helg.

Engelsmannen Adam Johnson, som i Dahlqvists block noterats som stark i luften, hämtade sig dock efter en stund men fördes ändå till akuten till Tierp där han senare fick beskedet att han även fick följa med laget hem till Boden med flyg senare på kvällen.

– Han var alldeles blek och det såg hemskt ut. Men jag måste få tacka den person som tog sin in för att hjälpa, säger Bodens tränare Stuart Gibson efteråt.

– Ah, var det en spion på matchen alltså, säger han när han fått veta vem det var som ryckte ut.

För Strömsbergs del var det sjunde förlusten på åtta matcher. Men den här gången gjorde man sig verkligen förtjänta av minst en poäng. Strömsberg stod upp bra, skapade chanser från Tobias Lööfs fina fötter och Linus Larssons snabba ben, men avsluten var för tama.

– Det är på gränsen till skrattretande. I dag kan vi inte ens skylla på att vi inte skapar chanser, men det studsar fel alldeles för ofta nu. Och jag lider med killarna, trots motgångarna är stämningen bra, så det är inte såna saker som gör att vi förlorat så många matcher, säger tränaren Carlos Santis.

Det här var första gången för säsongen som Strömsberg kunde matcha bästa laget, då hade man i stället oturen att få både Mattias Hall och Herman Ehn avstängda till nästa match mot Friska Viljor på bortaplan.

Mer läsning