Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken befäster serieledningen – plockade hem tre poäng från Skellefteå

Sandvikens IF hade inga större problem med motståndet när man gästade Morön i Västerbotten på lördagen. – Vi gör fem mål och håller fast i serieledningen, vi får vara rätt nöja med det, säger tränaren Stefan Lundin.

Annons

Marcus Hägg blev tvåmålsskytt i lördagens match.

Efter derbysegern mot Hudiksvall var det dags för Sandviken att styra bussen norrut för ett möte med Morön i Skellefteå. Laget inledde matchen väldigt piggt och redan i den sjätte matchminuten kunde Viktor Nordin göra det första målet för matchen när han satte 0–1.

– Vi startar matchen skapligt och får ett tidigt mål, säger tränaren Stefan Lundin.

– Viktor får bollen utanför straffområdet och skjuter in den via en touch. Det är en drömstart för oss.

Efter den öppningen av matchen tog det heller inte lång tid innan nästa mål kom från gästerna. I den 19:e matchminuten kunde Marcus Hägg peta in 0–2 efter ett mycket fint förarbete av Brett Larocque.

– Jag får en jättefin passning där Brett gör bort försvaret helt, och jag kan bara raka in den, kommenterar målskytten Hägg.

Målfirande inom laget.

Men Hägg var även han vass under matchens gång. När elva minuter hade passerat efter matchens senaste mål blev forwarden fälld i straffområdet och en straffspark för Sandviken var ett faktum. Hägg var där mycket vass i sitt avslut och ledningen utökades till 0–3.

– Efter 0–3 går vi ned oss lite och vi är inte på topp i slutet av halvleken, kommenterar tränare Lundin den första halvleken.

Just det var kanske en av anledningarna varför hemmalaget Morön kunde reducera innan halvleken var avblåst. Andreas Marklund var den i Morön som såg till att halvtidsresultatet var 1–3.

– Vi är även lite trögstartade i början på den andra halvleken, men vi jobbar oss in i den och 1–4 som John Junior gör är en riktig soloprestation där han vinner tillbaka bollen, gör bort backarna och sätter bollen i målet.

Morön reducerade dock ännu en gång Sandvikens ledning och denna gång var det Ludvig Marklund som stod som målskytt fram till 2–4. Men Sandviken ville ha sin tremålsledning trots allt och på stopptid kunde Jimmy Hansson chippa in bollen när han kom helt fri, vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 2–5.

Sandviken befäster därmed sin serieledning och har fem poäng ner till Hudiksvall på andraplatsen.

– Vi gör en okej match på en svårspelad plan, säger tränare Lundin.

– Vi gör fem mål och håller fast i serieledningen, vi får vara rätt nöja med det.

Hudiksvall tar under söndagen emot Strömsberg hemma på Glysis Sparkbanken Arena i samma omgång och har där chans att knapa in på serieledarna igen.

Matchfakta:

Morön BK – Sandvikens IF 2–5 (1–3)

Målen: 0–1 (6) Viktor Nordin, 0–2 (19) Marcus Hägg, 0–3 (30) Marcus Hägg, straff, 1–3 (38) Andreas Marklund, 1–4 (61) John Junior, 2–4 (68) Ludvig Marklund, 2–5 (90+1) Jimmy Hansson

Mer läsning

Annons