Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens målkung inför derbyt: "Förra året höll jag på Strömsberg"

/

Förra säsongen var Strömsberg Sandvikens IF:s mardrömsmotståndare.
Nu ska det bli ändring på det.
Tack vare Strömsbergs gamle målskytt.
– Det spelar ingen roll vad det blir bara vi vinner, säger Marcus Hägg inför söndagens lokalderby som vi livesänder på gd.se och arbetarbladet.se.

Annons

Han sitter i bilen på väg hem från jobbet, 23-årige Marcus Hägg, och sedan han valde Sandvikens IF efter att ha spelat ett år i Västerås blir det en hel del mil.

– Jag är tillbaka som montör i Forsmark, och det var lättare på den tiden jag spelade i Strömsberg. Jag bodde i och för sig i Gävle då också, men då kunde jag stanna på vägen hem för att träna. Sandviken ligger liksom på fel sida.

Men ångrar klubbvalet gör han inte.

– Nej, inte ett dugg. Vi spelar en sån rolig offensiv fotboll, och att vi börjat så bra gör ju inte saken sämre. Jag trivs hur bra som helst.

Sandviken toppar division 2 Norrland, Strömsberg ligger sist med bara en poäng.

Men... i fjol var det Strömsberg som två gånger om förstörde festen för SIF, först genom att sno en poäng via 1–1 på Jernvallen och sedan genom att vinna hemma med 2–1 och släcka Sandvikens hopp om uppflyttning för gott.

Då satt Marcus Hägg och följde lokalderbyna – och höll på Strömsberg.

– Jo, det gjorde jag absolut. Jag kände ju många fler där eftersom jag spelade där året innan. Jag följde laget från håll genom hela säsongen.

Men när det blev allvar, då valde alltså Hägg Sandvikens IF – klubben som, som oftast, har ambitionen att ta sig uppåt.

Och starten har alltså varit glimrande med fem segrar på sex matcher.

Hur ska det bli att möta Strömsberg nu då?

– Jättekul, jag känner fortfarande många i laget. Det blir helt klart en speciell match. Vi möttes i och för sig i en träningsmatch på försäsongen men då hade vi mött Brage dagen innan och de som startade den matchen spelade inte från start då. Så jag spelade bara tio minuter, det räknas nästan inte.

Strömsberg vann då också, 3–2.

– Men som sagt, vi hade bara två ur A-truppen i startelvan då, säger Marcus.

Vad tror du vi får se för match?

– Vi försöker alltid gå ut och ha mycket boll, styra spelet. Och för Strömsberg kommer det inte att spela nån roll att de bara tagit en poäng hittills, den här matchen vill dom verkligen vinna.

Säsongens första lokalderby i tvåan direktsänds på gd.se och arbetarbladet.se – och Marcus Hägg gillar det.

– Det är riktigt kul att ni gör den här tv-satsningen. Det höjer intresset. Och det är ett bra sätt att hålla koll på de andra lagen också, säger skyttekungen, som gjort sex mål hittills.

Förutom Marcus Hägg, vilka spelare bör man hålla koll på på söndag?

– Hos oss, absolut John Junior som alltid. Han kan hitta på lite vad som helst. I Strömsberg är Tobias "Micro" Lööf på mitten alltid bra, Macke Söderlund, Mattias Hall – och Linus Larsson har jag själv aldrig sett men jag har hört att han är vass.

Mer läsning

Annons