Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbergstränaren om måltorkan: "Det är en mental fråga"

Spelmässigt gör Strömsberg en bra match mot Friska Viljor och borde haft med sig poäng hem från Örnsköldsvik.
Men – gör man inte mål blir det tufft att samla poäng.
– Det handlar inte om kapacitet, det bara låser sig, säger tränaren Carlos Santis.

Annons

Strömsberg är näst sist i norrtvåan efter nio omgångar med en poäng och bara sex gjorda mål på nio matcher. Och mötet med Friska Viljor var ett provexempel för hur det har sett ut för Strömsberg den här säsongen.

Strömsberg startade bäst, skapade chanser och borde haft ledningen under den första halvtimmen. Som när Marcus Söderlund blev serverad öppet mål av lagkamraten Linus Larsson i den 23:e minuten, medspelarna jublade och samtliga på Skyttis räknade in en Strömsbergsledning...

Då dök FV-backen Adam Olsson upp från ingenstans och fick ut en fot. Ridå för en uppgiven och minst sagt förvånad Söderlund och den missen blev början till slutet för Strömsberg den här matchen.

– Så här har det sett ut den här våren. Vi har skapat tillräckligt med lägen för att ta ledningen i matcherna, och vi borde ha gjort ett par mål i inledningen den här gången också, säger Santis och fortsätter:

– Vi är långt bättre än FV första halvtimmen men eftersom vi inte gör mål blir det ett mentalt problem. Allt låser sig för oss och det blir ännu tuffare då vi får mål emot oss. När vi hamnar i underläge tappar vi huvudet och gör individuella misstag, säger Santis.

Och istället för ett välförtjänt ledningsmål fick Santis se Friska Viljors Anton Granath göra två mål i slutet av halvleken och Strömsbergs uppförsbacke gick från sluttande till brant.

– Men det handlar inte bara om otur. Vi är inte tillräckligt kliniska när vi får chanserna, avslutar Carlos Santis.

Mer läsning

Annons