Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tog enkel seger - efter åtta raka utan vinst: "Det kändes tryggt"

Efter åtta matcher utan vinst kom idag en efterlängtad vinst när man vann borta mot Anundsjö med 4-0. "Jag tycker vi har kontroll hela matchen", säger Valbos tränare Henrik Isaksson.

Annons

Målvakten Sebastian Henriksson släppte ingenting förbi sig.

Valbo fick bästa möjliga start på lördagens drabbning mot Anundsjö på Olympia, när man efter bara 30 sekunder hittade målet efter en fin prestation på vänsterkanten av Rasmus Eriksson. I den elfte matchminuten kom 2-0 till Valbo genom Emil Vigren som efter en bjudning från Anundsjös målvakt Patrick Weaver fått tag på bollen och satte den lågt intill stolpen.

– Vi får 1-0 och 2-0 ganska tidigt, och efter det känns det ganska tryggt, säger tränaren Henrik Isaksson.

– Förra matchen spelade vi mot Söderhamn och skapade femton klara målchanser utan att göra mål, så det är klart det var skönt att få en bra start.

Hemmalaget Anundsjö hade ett antal lägen att reducera med avslut som gick både bredvid och över målet.

Marcus Andersson i nickduell med Anundsjös Johan Genlund.

I den andra halvleken gjorde Valbo 3-0 genom Martin Sundquist Boox i den 78:e matchminuten. 4-0 kom sedan två minuter senare när Rasmus Eriksson gjorde sitt andra mål för dagen.

– Jag tycker att bortsett från slutet av första halvlek och början av den andra har vi kontroll på matchen. Ju längre matchen går känns det ganska klart, säger Isaksson.

Ni hade åtta raka matcher utan vinst fram tills idag, hur var stämningen i laget?

– Jag tycker att det kändes ganska lugnt, efter uppehållet har vi spelat två oavgjorda och förlorat resten. Men matcherna har vi förlorat med uddamålet och ofta fått mål emot oss i slutet av matcherna.

– Sedan har det varit lite oflyt och vi har fått någon tveksam straff emot oss. Skönt att äntligen få en vinst och vi hoppas på att ta med oss detta nu.

Det var stundtals irriterat mellan spelarna.

Anundsjös tränare Magnus Bild tyckte att domaren höll en ojämn nivå vilket gjorde det grinigt på planen, något som Isaksson inte håller med om.

– Det var tufft där ute idag tycker jag, periodvis var det grinigt när folk var lite sura. Men det var mest de som var sura och ganska mycket internt mellan deras egna spelare. Det är klart det är lätt att bli frustrerade och arga på varandra när det går tungt.

– Men jag tycker det var ganska lugnt, domaren höll ihop det skapligt. Han tillät kamp och det tycker jag är bra, det är inte alla som gör det.

Nu ställs ni mot Morön nästa söndag, vad ska ni ta med er till den matchen?

– Det var skönt att få med oss tre poäng idag, jag hoppas det kan bli mer avslappnat nästa helg. Det är ganska jämnt i serien och alla matcher är tuffa, avslutar Isaksson.

Mer läsning

Annons