Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tung bortaförlust för Valbo

Det går fortsatt tungt för Valbo i Norrland. Tredje bortamatchen för säsongen slutade i förlust med 1–2 mot Boden – och andra matchen i rad föll nykomlingen med uddamålet.
– Det börjar bli lite frustrerande, menar tränare Andreas Vestin.

Annons

– Det är alltid jobbigt med så kallade hedersamma förluster. Vi gör spelmässigt en bättre match än den senaste mot Hudiksvall. Men vi får inte dit våra lägen.

Valbo som kom till matchen med endast två avbytare hade planen klar för sig mot det topptippade Boden. Man skulle låta hemmalaget ha mycket boll och täta till det bakåt. En plan som lyckades väl då det i halvtid stod 0–0. Faktum är att Valbo hade kanske halvlekens bästa chans då Andreas Smedbakken fick bra skottläge strax utanför straffområdet. Men bollen smet precis utanför stolpen.

Andra halvlek bjöd på lite mer öppet spel och Valbo fick också lite mer av spelet. Åter igen så var Smedbakken nära att hitta rätt då han med ett nytt skott testade Bodens målvakt. Men nära ger inga mål och i stället så kunde hemmalaget ta ledningen, via en straff som vållade starka känslor hos Valbo.

– Det är en horribel blåsning där deras kille inte har en chans att nå bollen men ramlar och domaren blåser. En riktig kalldusch, menar Vestin.

Men Valbo hittade modet igen och tio minuter senare så ordnade man fram en hörna. Henrik Persson vinklade foten så pass bra att han hittade nätet direkt med hörnan.

– Jättestarkt att vi lyckades resa oss så snabbt efter straffen. Då kändes det som om vi skulle kunna plocka minst en poäng, säger Andreas.

Men känslan stannade vid just en känsla för bara sex minuter senare så agerande man lite för passivt i det egna straffområdet och Lewis Ellis fick mycket tid på sig när han knorrade in 2–1 i Henrikssons ena kryss. Vackert men ack så jobbigt för gästerna som inte mäktade med att skapa någon riktigt vass kvitteringschans.

– Vi är ju medvetna om att det är tuffare att få chanser i den här serien jämfört med trean i fjol, så vi måste bli effektivare. Försvarsmässigt så håller vi absolut klass för tvåan. Huvudsaken är att vi har en positiv känsla i gruppen och det tycker jag vi har. Nu har vi en jätteviktig match mot Härnösand på torsdag. Det är ett lag som vi ska kunna ha bakom oss i tabellen, avslutar Andreas.

Mer läsning

Annons