Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tungt poängtapp för SIF

/
  • Jonathan Hellström var bäst i Sandvikens IF som

Historien upprepar sig för Sandvikens IF.
Laget skapar tillräckligt många chanser för att vinna – men har förtvivlat svårt med målskyttet.
Därför blev till slut 2–2 borta mot Gamla Upsala i vårepilogen ganska logiskt.

Annons

– Det känns riktigt surt förstås. Vi gör absolut ingen toppmatch men skapar ändå mycket mer än GUSK matchen igenom och borde ha avgjort det här tidigt, summerade tränaren Stefan Lundin.

Så har det låtit ett antal gånger den här vårsäsongen.

– Så är det. Det var precis lika mot Strömsberg i början av veckan och det har varit några till poängtapp som sett likadant ut. Ska vi vara med och slåss i toppen måste vi vinna dom här matchen när vi inte är som allra, allra bäst.

Nu hade SIF ledningen två gånger om under Uppsalabesöket. Först gjorde John Junior 1–0 efter ett inlägg från Jonas Österberg. Och när GUSK kunde kvittera så var Anthony Allison framme och skickade in 2–1 innan paussignalen.

– Det var ett skönt mål att få när Allison fick en fin passning, kom fri med målvakten och ett säkert avslut. Så skulle vi ha gjort fler gånger, sa Lundin.

I stället fick han se en kavalkad av missar där också en del oflyt fanns med i bilden.

Filip Norell och John Junior missade varsitt öppet mål, en boll dansade vid ena stolpen och en annan träffade ribban.

Att bara ha ett mål att gå på är inte heller särskilt säkert och med en dryg kvart kvar kom 2–2 efter en långboll som seglade över SIF-försvaret och målvakten Tobias Wennergrund inte heller lyckades få bort.

Gästerna försökte sedan gå för seger och plockade in David Svanberg på topp sista tio minuterna. Chanser vaskades fram, men – nej...

Det ville sig helt enkelt inte och nu får SIF försöka slicka såren under semestern.

– Vi har tolv lediga dagar nu och sedan får vi ladda om. Vi har fortfarande ett slagläge även om det känns som om vi tappat fyra onödiga och jäkligt tunga poäng som vi hade behövt i höst, avslutade Lundin.

Mer läsning

Annons