Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens viktigaste seger för Strömsberg

/
  • Tobias Lööf lobbar bollen över Västerås målvakten fram till 2-0. Till slut vann Strömsberg den viktiga matchen med 4–0.

Premisserna för Strömsberg när man äntrade Heden med sex omgångar kvar för att möta Västerås var solklara.
I den poängnöd laget är, med en nästjumboplats i tabellen fanns bara vinst på agendan. Det blev det också – 4–0 och tre otroligt viktiga poäng.

Annons

Ett taggat hemmalag gjorde också vad som behövdes och de gav allt i andra halvleken. Strömsberg tog säsongens viktigaste trepoängare och man avgjorde matchen först inom två lyckliga minuter i andra halvleken med två fina mål via Mattias Hall och en vacker lobb av Tobias Lööf.

– Ja sannerligen, tågbiljetterna börjar delas ut nu så vi kom på tåget och gjorde en stabil match, berättade en riktigt glad Carlos Santi, tränare i Strömsberg.

Avslutningen blev inte sämre. Roni Ali och Niklas Andersson avslutade denna härliga eftermiddag med ytterligare två bollar i Västeråsburen.

Att sen såväl Avesta som Kvarnsveden förlorade ger nu Strömsberg lite luft under vingarna i striden om överlevnad i tvåan.

Första halvleken började hemmalaget bra de första 15 minuterna och man hade ett par bra chanser att rinna igenom men sen tog Västerås kommandot och skapade likväl chanser till ledningen. En bra avslutning från hemmalagets sida gjorde att fortsättningen såg lovande ut.

– Ja, vi pratade i andra halvlek om att spela disciplinerat och vårda bollen, fortsätter Santi.

Andra halvleken blev riktigt lyckosam. Fyra mål i en och samma halvlek var det längesedan hemmalaget presterat.

– Ja, vi hade kontroll på matchen trots fyra spelare borta ur truppen, fortsatte Strömsbergstränaren.

Fortsättningen av serien kommer att bli spännande. Scenariot kan bli detsamma som förra säsongen med kvalspel men det är inget brukslaget vill uppleva.

– Vi vet vad vi skall göra. Vi har bra träningar och varje gubbe tar sitt ansvar och vi skall klara ut det här nu, avslutade en mycket nöjd Santi i Strömsberg.

Mer läsning

Annons