Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF hakar på i toppen

/
  • Anthony Allison gav SIF ledningen med ett nickmål efter femton minuter.

Historiskt sett har SIF haft det svårt borta mot Skiljebo.
Därför var lördagens 2–0-seger i Västerås imponerande.
Speciellt eftersom Sandviken inte ens presterade på topp.

Annons

Inför lördagens möte låg lagen på samma poäng i division 2 norra svealand. Toppkonkurrenten Skiljebo har varit lite av en mardrömsmatch för SIF de senaste åren.

– Enligt vår materialare så har vi inte vunnit här under 2000-talet. Det är en svår match, säger SIF:s tränare Stefan Lundin.

Precis som senast i vinstmatchen mot Arameisk-Syrianska presterade SIF inte på topp. Men det räckte ändå till seger.

Trots att Skiljebo hade mest boll var det SIF som vaskade fram de hetaste chanserna. Efter femton minuter nickade skyttekungen Anthony Allison in 0–1 efter ett inlägg från Hjalmar Öhagen.

– Vi har ganska bra kontroll och borde ha punkterat matchen tidigare, säger Stefan Lundin.

Men det dröjde till den 81:a matchminuten innan SIF definitivt säkrade trepoängaren. Jonathan Lundbäck testade Skiljebos målvakt efter ett inspel från vänsterkanten och inhoppande stortalangen Raphael York kunde skicka in 0–2 på returen.

– Det var ingen topprestation av oss, även om vi gör det bra kollektivt. Det känns som att vi har mer att hämta. Förhoppningsvis kan segrarna leda till att vi växlar upp.

I och med segern hakar SIF på i seriens toppstrid. Laget är trea i tabellen med sex matcher kvar att spela, fyra poäng bakom serieledande Enskede.

Mer läsning

Annons