Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF kan tvingas byta serie: ”Har ställt in oss på det”

/

Sandvikens IF missade avancemang till division 1. Nästa säsong kan laget även tvingas att byta serie från division 2 norra Svealand till division 2 Norrland.
– Vi har ställt in oss på det, säger SIF:s sportchef Anders Boman.

Annons

Division 2-fotbollen är indelad i sex olika serier. Under säsongen har Sandvikens IF huserat i norra Svealand – men nu kan en flytt till Norrlandsserien bli aktuell inför nästa säsong.

Lag som Bergnäset och Sollefteå har trillat ur division 2, samtidigt som mer sydligt belägna Håbo (Uppland) och Franke (Västerås) bland andra har klättrat upp.

Svenska Fotbollförbundets representantskap kommer att meddela ett beslut kring vilka lag som kommer ingå i vilka serier i slutet av november.

Det är inte minst de långa avstånden till bortamatcherna som gör att Sandvikens sportchef Anders Boman helst ser att SIF blir kvar i division 2 norra Svealand.

– Resorna är självklart en belastning för oss, och de vill vi ju undvika. Rent ekonomiskt är det mycket tuffare för klubben att resa. Vill man ha bra förutsättningar inför en match måste man också resa med bra förutsättningar, och det är mycket kostsammare för föreningen på alla sätt. Så för den sakens skull skulle vi gärna vara kvar i norra Svealand och fortsätta från fjolåret, då vi också känner igen motståndet, säger han.

Det finns dock fördelar med att spela i Norrlandsserien.

– Sportsligt är Norrlandsserien kanske aningen svagare. Så det finns både fördelar och nackdelar med båda serierna, säger Boman.

Sandviken har erfarenhet från spel i båda division 2-serierna de senaste säsongerna. En trygghet, enligt Boman.

– Varken jag eller klubben känner någon oro över vilken serie vi hamnar i. Vi vet vad vi ställs inför oavsett vilken serie det blir.

Trots att det ännu inte är bestämt vilken region av serien SIF spelar i under nästa säsong har klubben dock ställt in sig på att en flytt kan bli aktuell.

– Vi har ställt in oss en del på att det blir norra sett till lagen som nu går upp. Men sedan har man väl inte följt hela trappan på alla lag, men det känns ändå som att prio ett för oss är att fokusera på vårt eget. Det är lätt att annars sitta och titta på om det blir lättare eller svårare serier, båda är svåra på sitt sätt. Men vi är väl ganska inställda på att det är mycket som lutar åt att det blir Norrlandstvåan.

Boman tror även att Valbo, som spelade i Norrlandstvåan förra säsongen, även de får sikta in sig på spel i den nordligaste serien nästa säsong.

– Det bör bli så. Det skulle kännas märkligt om de lät oss spela i Norrlandstvåan och flyttade ner dem till norra Svealand.

Mer läsning

Annons