Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF laddar om med ny anfallare

/
  • Sandvikens Anthony Allison är lagets bäste målskytt med 10 mål. Nu får klubben in en till duktig anfallare.

SIF har tränat hårt i en vecka och Valbo sätter i gång på måndag.
SIF har dessutom lånat in en ny anfallare från Sirius.
Jonathan Lundbäck kommer att förstärka klubben under hösten.

Annons

SIF spelade på lördagen en träningsmatch mot Selånger där de förlorade med 3–2.

– Vi har tränat väldigt hårt i veckan och hade planerat för många byten, dels för att hinna se så många som möjligt men också för att de kört hårt och för att det är första innan säsongen., säger tränare Stefan Lundin.

Efter första halvlek stod det 3–1 så i andra halvlek drog ändå SIF längsta strået.

– Vi vinner andra halvlek. Matchen var ett bra kvitto på spelarnas individuella form och viktigt för oss att se vilka som ska spela i höstpremiären, säger Lundin.

En spelare är klar inför hösten och det är anfallaren Jonathan Lundbäck från Sirius medan Khsan Moosa lånas ut till Hofors. Lundbäck lånas ut av Sirius under hösten då SIF har haft skadeproblem på sina anfallare.

SIF hade ögonen på Lundbäck redan under 2014 då han vann skytteligan i division 2 Norrland med 23 mål för sitt IFK Östersund – fem mål fler än SIF:s förre skyttekung Björn Berglund.

Totalt har SIF haft träningsledigt i tio dagar varav dessa var första fem dagarna helt lediga och de andra fem fick de tre pass som de skulle klara av. Laget är dessutom skonat från skador.

– Omar Guidji är den som har haft lite problem med ljumsken och magen men han har kommit i gång med lättare träning så det ser ljust ut. Emil Wigren är tillbaka från sin korsbandsskada också, säger Lundin.

SIF ligger just nu på en andra plats i tabellen Norra Svealand efter halva säsongen avklarad.

– Nu har vi erfarenhet från våren som vi tar med oss, nu ska vi ta steget i rätt riktning för att lyfta hela laget en nivå för att samla mer poäng till hösten, säger Lundin.

Valbo FF ligger precis ovanför strecket i Norrlandstabellen och har dessutom tagit tre veckors uppehåll med nästa träning på måndag.

– Jag är lugn med att ge dem tre veckors semester. Jag litar på att de håller i gång. Det är viktigt för både kroppen och det mentala att få ett break från fotboll, säger tränare Andreas Vestin.

Valbo hade en tung början av våren där de förlorade mycket inledningsvis.

– Vi höll jämna steg med många av lagen men ändå tappade vi poäng, säger Andreas Vestin och fortsätter: …

– Jag är ändå nöjd med för vi fick en bra avslutning där vi kunde hämta poäng. Det är verkligen stor skillnad på topplagen och bottenlagen i den här serien.

Valbos målvakt Sebastian Henriksson har tränat några träningar med GIF, men som det låter på Valbos tränare så är det inget som oroar i dagsläget. Dessutom är Valbos Marcus Larsson tillbaka efter en lång skadeperiod.

– Det blir som en comeback för honom, sedan har vi två killar från Stockholm och en från Söderhamn som ska komma och träna med oss men det är inga jag vill nämna namnen på, säger Vestin.

Valbo får en tuff start på höstsäsongen då dom ställs mot serieledande Hudik borta den 27 juli.

– Vi ställs mot tuffast möjliga motstånd direkt. Men vi måste heller inte ta poäng mot dem vilket gör att vi spelar utan press och kan slappna av mer, säger Vestin.

SIF har inledande matchen mot Avesta på hemmaplan 26 juli.

Mer läsning

Annons