Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF:s lagbygge fortsätter: "Det ser ljust ut"

Det rullar på för Sandviken.
Tidigare under hösten har klubben förlängt med bland andra Jonathan Hellström, Emil Molin och John Junior.
I måndags var det även dags för kaptenen Olof mård att skriva på för ytterligare säsonger.

Annons

Olof Mård hade en bra säsong trots att laget inte lyckades med målet att gå upp till ettan – och blev utsedd till seriens back.

Nu har han förlängt med klubben som fortsätter att jaga division ett.

– Det känns såklart bra, det var ett relativt enkelt beslut eftersom jag trivs väldigt bra här, säger Mård.

Var du inställd på att fortsätta i Sandviken?

– Ja, det var jag. Hade inte direkt några tankar på annat.

Hur känns det just nu inför kommande säsong?

– Det känns bra, det är bra harmoni i och kring klubben i allt från kansli till publik och spelare. Inget kommer gratis utan det krävs hårt jobb och det tycker jag att alla lägger ner.

Sandviken har en elitsatsning i form av projektet #2018 och skrev snabbt ut på deras hemsida att Mårds förlängning var en tidig julklapp för klubben.

Vad betyder han för laget?

– Han är jätteviktig, han har tagit stora steg både i sin ledarroll och som spelare under säsongen. Det ger mycket att ha honom som hänförare när vi fortsätter i vår satsning, säger SIF:s tränare Stefan Lundin.

Förutom de spelare som har förlängt står det klart att Axel Johnson från Sandvikens juniorsida tar steget upp i A–laget och att Sunday Bale från Upsala IF förstärker.

– Det är jättekul att Axel har utvecklats som han har och jag hoppas att det fortsätter så, han är väldigt mogen för sin ålder och har stora möjligheter, säger Lundin.

Vad är tanken med Sunday?

– Han är en sorts spelare som vi kanske hade behövt den här säsongen och det känns bra att vi gjorde klart med honom tidigt. Han kommer att passa in i vår satsning.

Vad tror du om 2016?

– Alla bitar är inte på plats riktigt än, vi pratar med några spelare som kan vara aktuella som forwards, centrala mittfältare och yttermittfältare. Några till ska skriva på förlängning också, men det ser ljust ut, vi har en stark grund att bygga från, avslutar Lundin.

Mer läsning

Annons