Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre ribbträffar, men 0–5 i baken för SIF

Efter två raka segrar för Sandvikens IF tog det tvärstopp när man gästade Enskede.
Hemmalaget som bara förlorat två hemmamatcher det två senaste säsongerna, visade vad skåpet skulle stå och krossade gästerna med hela 5–0.

Annons

Tränare Stefan Lundin var förstås väldigt besviken efteråt, mest på sig själv.

– Känns som jag misslyckades att förbereda killarna på hur matchen skulle kunna komma att se ut och jag hoppas att både jag och spelarna kan ta lärdom av det här.

Att det skulle bli en tuff uppgift var man dock förberedda på i SIF-lägret. Men att det skulle bli en överkörning fanns nog inte någonstans i kalkylerna. Enskede satte omgående SIF under stark press och det dröjde inte länge innan första målet kom. Via ett passivt försvarsagerande från SIF släppte man in ett skott utifrån. Och 2–0 var också det frukten av att man inte klev in i situationen och Elvir Spahovic fick ganska ostört sätta bollen. Enskedes höga press bedarrade efter det och SIF skakade fram två jättelägen, då både Allison och Junior träffade ribban.

– Det är klart att hade vi satt dom så kanske matchbilden hade sett annorlunda ut. Men det är ju bara spekulationer, menar Stefan.

Ribban fortsatte att spöka för SIF när Markus Olofsson träffade den en bit in i andra halvlek vid ställningen 2–0. Och i stället visade hemmalaget effektivitet då Spahovic stänkte in sitt andra mål fram till 3–0.

– Dom var ruskigt effektiva måste man säga. Vi räknade till att dom hade åtta målchanser och gör fem mål. Det är ju ganska bra utdelning. Samtidigt så är de mycket bättre över hela plan. De vinner varje duell känns det som och vi tar inte kampen. Att det sen blir 5–0 beror ju också på att vi måste chansa lite framåt och då kan det ju bli baklängesmål, säger Stefan och fortsätter:

– Att vi kommer att gå på någon smäll ibland får vi nog kanske räkna med, då vi fortfarande är uppe i att spela ihop det här laget. Vi saknar stabiliteten i spelet och vi måste vara ödmjuka nog att erkänna det, avslutar Stefan.

Nu får man en vecka på sig att slicka såren innan man får chans till upprättelse då man möter Norrtälje på hemmaplan.

Mer läsning

Annons