Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tog viktig poäng och har häng

/

Valbo hade en 2–0-ledning efter första halvlek men fick två man utvisade och fick nöja sig med oavgjort. En poäng är dock viktigt i jakten på säker mark.
– Som matchen gestaltade sig så får vi vara nöjda med en poäng, den är oerhört viktig för avslutningen, sa Andreas Westin, tränare i Valbo.

Annons

Söderhamn inledde starkast och borde nog tagit ledningen efter tre fyra riktigt vassa anfall första kvarten men Valbo klarade sig ur det. Som så många gånger kom då en spelvändning och så hade Valbo gjort 1–0.

Valbo spelade upp sig lite och när man sedan gjorde 2–0 på hörna så såg det ut som om man skulle ta över och även ro hem det här.

– Ja vi spelade upp oss och även första kvarten i andra var bra men sedan kom andra utvisningen och då fick vi jobbigt, sa Westin.

Valbo fick en man utvisad efter en kapning i slutet på första men de var ändå starka i inledningen av andra innan gästerna fick in en reducering. Då växte Söderhamn och kort därefter fick Valbo en andra utvisning och med nio man blev det för tufft. Då kom kvitteringen och även om Söderhamn var det starkare laget så var de nöjda med oavgjort vilket gav Söderhamn nytt säkrat kontrakt.

– Det såg jäkligt bra ut efter första men de där röda korten var olyckliga. Vi blir totalt nerpressade i slutet men vi tog en poäng och det känns oerhört viktigt men samtidigt lite bitterljuvt när vi var så nära tre.

En poäng till Valbo innebär fortsatt krisläge på kvalplats då även framförvarande Östersund fick oavgjort och är nu två poäng före Valbo. Närmast väntar nu jumbon och redan avsågade Sollefteå och den bör de vinna men de oroas av flera avstängningar och skador.

– Vi kan inte påverka avstängningarna som innebär tre man, inklusive Roger, men hoppas på att vi får tillbaka nån från skada till nästa helg, avslutade Andreas Westin.

Mer läsning

Annons