Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeytvåan: Hofors vann inför storpublik

Annons

Det var full fart och mycket vilja direkt från start och kanske var det lite för mycket adrenalin i hemmalaget Sandviken inledningsvis då man drog på sig tre utvisningar de första fem minuterna. De klarade dock av de två första innan Hofors fick hål på storspelande Martin Thorsson. Hemmalaget stärktes dock av boxplay-spelet och kvitteringen kom i den 14:e matchminuten genom SIK:s bäste spelare för kvällen, Thomas Svärdström.

I andra perioden gjorde Sandviken det bra och tog över. Man fick också 2–1 efter 3.28 genom duktige Petter Gröning Wallner. Hemmalaget utnyttjade sina numerära överlägen och gjorde 3–1 halvvägs in i andra.

– Jag tycker vi är klart bästa laget och att vi leder efter två är inget konstigt, tyckte SIK:s tränare Fredrik ”Fala” Fahlstedt.

I den sista perioden blev det ännu hetare. Hofors gjorde ett snabbt reduceringsmål och sedan svängde matchen. Sandviken blev lite stillastående efter reduceringen och Hofors tryckte på rejält och hade inte Martin Thorsson storspelat i målet hade bortalaget avgjort tidigare.

Med åtta minuter kvar orkade inte hemmalaget stå emot och segermålet kom genom Adam Engholm som stänkte in 3–4.

Efter det spårar det tråkigt nog ur lite och totalt i matchen utdelas inte mindre än 81 utvisningsminuter där hemmalaget hade 65 minuter varav ett matchstraff och två tio minutare.

– Jag fattar inte, vi har alltid svårt att knyta ihop säcken och den tredje perioden gäckar oss varje gång, summerade en besviken Fala Fahlstedt.

Michael Hallner

Annons