Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppala utmanar Valbo i hockeytvåan

Denna vecka startar division 2 västra och från Gästrikland finns fyra lag.
Favoriten Valbo HC utmanas av Oppala IK som sticker ut hakan lite och tror på topp placering.
Här finns också Hofors som värvat två Kanadensiska poängmaskiner samt Sandvikens IK med hela 14 nya spelare.

Annons

Det blir en spännande säsong i hockeytvåan då alla placeringar har betydelse inför fortsättningen. Det är 10 lag i västra serien och nytt för i år är att lag 1-6 i sluttabellen går till förkval till div 1 medan lag 7-8 kvalar neråt och de två sista lag 9-10 åker direkt ur.

Efter en rundringning till samtliga klubbar är alla överrens om att Valbo HC är den stora favoriten. Alfta nämner även Oppala som en möjlig utmanare och där är man inte heller blyga.

– Nä men vi ska kriga i toppen helt klart. Vi ska utmana Valbo om förstaplatsen men man ska också ha respekt för dom, säger Kristoffer Bäckström tränare i Oppala IK.

Lagen möttes nyligen i en träningsmatch och då vann Valbo HC med 3-1 men matchen var hyfsat jämn och det är tidigt på säsongen. Oppala har precis som övriga klubbar rätt många nyförvärv.

– Ja så är det ju, även om vi inte tappat så många. Vi har fått hit Valbobekante Tommie Jonsson och Robin Hellgren från Alfta som kommer att betyda mycket för oss i vinter. Sedan har vi inlett ett samarbete med Hille/Åbyggeby och deras J18, som innebär att vi kan låna av varandra vilket vi tror mycket på, menar Stoffe.

I Hofors har man tappat inte mindre än 13 spelare men man är ändå optimistisk inte minst för två, på förhand, mycket intressanta värvningar. Det är två riktigt bra killar från Kanada som förra säsongens spelade i IFK Arboga. Det är Robin Mendelsohn, center, bara 173 lång som gjorde 21 mål och 15 ass förra säsongen. Dessutom en forward vid namn André Leclair som när sporten ringer Arbogas tränare beskrivs som en riktig publikfavorit med en enorm krigarinstinkt. Han gjorde förra säsongen 20+19 och är bara 170 cm/79 kg. Frågan är om Hofors har material runt dessa två killar som gör dom lika produktiva som förr året. Tränaren Stefan Klarfelt låter dock mycket nöjd med truppen. Valbo vann serien överlägset förra säsongen men tränaren Tommy Sjödin tror det blir jämnare i år.

– Ja det blir betydligt tuffare i år, Vi har ju Falun som kommer från ettan och Oppala som utmanar så vi får kriga hårdare i år helt klart., säger Tommy Sjödin.

Valbo har också tappat flera spelare där främst Emil Sandin och Davis Wessén inte är helt enkla att ersätta då dom stod för 25 respektive 28 poäng i fjol.

För nykomlingarna Sandvikens IK:s del blir målsättningen att hänga kvar. Man har fått några hemvändare från Hofors i form av David Jansson, Markus Pippola, Sebastian Karlsson och Andreas Eriksson samt Adam Ström från Valbo och med totalt 14 nya spelare så har nya tränaren Fredrik Fahlstedt en rejäl utmaning framför sig.

Annons