Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo hoppade upp på vinnarspåret i kvalet

/

Nu är Valbo med i leken igen.
Efter premiärförlusten mot Grums i söndags vann man den viktiga matchen i NickBack Arena över Avesta med 2–1 (1-0, 0-0, 1-1).

Annons

Valbo gjorde ingen riktigt bra match, men hemmalaget var det bättre laget, det blev nu en uddamålsseger men Valbo borde ha avgjort under första halvan av matchen. Då spelade man som bäst.

Att Valbos seger var helt okej var tränare också eniga om.

– Vi vann rättvist och stundtals spelade vi riktigt bra hockey, säger Henrik Glaas, Valbos tränare.

– Vi är inte alls bra i dag. Valbo var klart bättre och jag har inga invändningar mot deras seger, säger Avestas tränare Stefan Lundqvist.

Spelmässigt gick det i vågor. Högt tempo och bra prestationer varvades med mindre bra spel och lågt tempo. Valbo började mycket bra och fick också utdelning efter halva första perioden. Filip Nordin målskytt till 1-0.

Valbo fortsatte pumpa på. Skapade en del vassa chanser, men det var lite stinglöst, och första perioden slutade 1-0.

Mittperioden dominerades också den av hemmalaget. Men Avesta jobbade sig in i matchen och fick mer och mer långa anfall.

– Andra perioden var det lite serielunk över. Vi tappade lite av initiativet och de fick mer att säga till om, menade Glaas.

I sista perioden kom kvitteringen. I Valbos power play. Men bara två och en halv minut senare gjorde Robin Löfman 2-1 och tre viktiga kvalpoäng till Valbo.

Valbos bästa spelare var målvakten Otto Bäcklin, backen Filip Henriksson samt kedjan Löfman, Thyr och Nordin. Den gjorde också bägge målen.

Segern satt bra för hemmalaget. I ett kort kvalspel är hemmasegrar ett måste.

– Det var skönt att det gick vägen. Förlust här och vi hade varit borta, säger Glaas.

Nu lever Valbo igen.

Mer läsning

Annons