Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig ung satsning i Tierp

Tierp, som har sitt förstalag uppe i damettan, satsar nu på ett andralag med riktigt unga spelare i åldrarna 14 till 16 år.

Annons

Sammantaget så har klubben hela 40-talet unga talanger som hela tiden utvecklas. För laget, som nu tackade nej till spel i damtvåan och i stället lirar i damernas div 3, räknar tränaren Ola Melin med att ha cirka 18 spelare i truppen.

– Vi ser med tillförsikt fram emot den här säsongen där våra unga talanger ska vara med för att se och lära, säger Ola Melin, som den här säsongen delar tränaransvaret med Ola Westergren.

Det unga gardet har tränat tre pass per vecka under hela försäsongen. Tjejerna har också hunnit med några träningsmatcher.

Hur ser du på insatserna i träningsmatcherna?

– Ja, visserligen fick vi stryk både mot Valbo och Österlövsta med 0–2. Men spelmässigt så är jag nöjd. Våra tjejer saknar ju ännu den rätta rutinen, men den kommer säkert vart efter under säsongen, säger Melin.

Det är ett härligt jobb som ledarna i Tierp Damfotboll har. Man vill nu utveckla och fostra ett 40 tal unga fina talanger under sitt A-lag, som de senaste två säsongerna varit ett topplag uppe i damettan.

– På sikt ska ju dessa unga talanger utvecklas och kunna platsa i vår seniorverksamhet, menar Ola Melin, som ju också är klubbens sportchef.

I söndagens seriepremiär borta mot Upsala IF får man tuffast möjliga motstånd.

– Ja, UIF tillhör ju seriefavoriterna och för vår unga tjejer blir det en mycket tuff premiärmatch. Men vi får kämpa och har allt att vinna, menar Ola Melin.

Mer läsning

Annons