Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Ockelbokillen som vann med Laholm

/

Peter Åberg, som är från Ockelbo har just tagit sitt Laholm FK till serieseger i division tre sydvästra.

Annons

Hur känns det att ha vunnit serien?

– Fantastiskt. Vi var aldrig tippade att vinna och ledde inte en enda gång förrän efter den absolut sista matchen och själva matchen var en kämpeinsats. Vi startade dåligt, lyckades vända fastän vi fick rött kort och det var mycket dramatik. Så att vinna och göra det med ett sådant ungt lag som vi har, det är jättekul.

Kommer du att vara kvar när ni spelar i tvåan?

– Ja, det är redan klart. Det kommer att bli en väldigt tuff uppgift nästa år men inte alls en omöjlig och jag ser fram emot den.

Vad var det som gjorde att du blev tränare?

– Jag tror att det är något som kommer naturligt för vissa att bli, att man har som en ledaregenskap i sig. Jag har varit delaktig i föreningsliv innan också och alltid trivts.

Vad är det bästa med att vara tränare?

– Att vinna. Och känslan av att ha varit delaktig i mer än bara själva matchen, att man har fått ihop allt runt omkring.

Varför Laholm?

– Vi bodde häromkring i slutet av 80-talet i fyra år och jag gick mina första skolår här. Så när jag var 22 år och kände att jag ville iväg lite och bo på en annan plats låg det nära, sedan blev jag kvar.

Kommer du att leta dig hemåt någon gång?

– Det vet man aldrig, om det blir något aktuellt med ett lag. Jag har ett stort gästrikehjärta och kommer alltid att sakna Gästrikland och alla vänner och familj.

Mer läsning

Annons