Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrtrean: Skadorna fällde Årsunda

Skadorna tvingade Årsunda IF att släppa taget om segern i premiärmatchen mot Strands IF.
– Det är surt, det är bara att ta nya tag, säger backen Jonas Garcia Persson.

Annons

Stämningen var laddad på Jernvallen innan matchen sparkades i gång. Till fyrverkerier och rök i blått och gult, hemmalagets färger, sprang lagen in på planen för premiär i division 3 södra Norrland.

I första halvlek hade Strand övertaget spelmässigt men ändå kom Årsunda till något vassare avslut. Dessutom kom en straff för Årsunda som kapten Daniel Bernhardsson slog in.

– I första var Strand bättre, vi var yra och ganska stirriga, säger Garcia Persson.

I andra halvlek bytte Årsunda ut Daniel Bernhardsson tidigt och strax efter även Andreas Svensson, två av lagets nyckelspelare.

– Bernhardsson fick problem med hälsenan och Svensson baksidan. Vi får för många skador, för tätt inpå. Vi hann inte organisera om vårt spel på något bra sätt. Det är där vi tappar matchen, säger tränare Jerry Haaranen och Jonas Garcia Persson håller med:

– När Bernhardsson går av försvinner tryggheten i bak. Vi tappar allt och kommer fel hela tiden.

Årsunda vann division 4 förra året och är nykomlingar i trean.

– Vi får inte glömma att vi har en i stolpen, hade den suttit hade vi utökat ledningen till 2–0 och då hade matchen varit en helt annan, säger Garcia Persson och fortsätter:

– Man får inte glömma att vi är nya trots allt. Vi tar med oss det här i veckan och det blir Mora som får sota för det här i stället.

Årsunda möter alltså IFK Mora FK borta nästa lördag.

Mer läsning

Annons