Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tung förlust för Årsunda

Säsongen har varit tuff för Årsunda hittills och efter nio omgångar är man fast förankrat i botten.
På måndagskvällen blev det en ny förlust, nu mot Korsnäs med 3–4.

Annons

– Det går tungt nu, Vi har inga marginaler med oss alls men det är klart att tabellen ljuger ju inte efter nio omgångar. Vi är inte bättre än så här just nu, menade tränaren Jerry Haaranen.

Tabellfyran Korsnäs visade direkt varför man är topp fyra i tabellen. Ledningsmålet kom redan i den sjätte minuten och Årsunda fick jobba i underläge. Igen.

– Ja, och återigen var det ett omställningsmål. Vet inte hur många omställningar vi fått mål i baken på i år, suckade Jerry.

Hemmalaget var annars bra med i inledningen av matchen och man fick också utdelning efter en kvart genom Andreas Svensson. Men efter kvitteringen så tog gästerna över och var betydligt vassare än Årsunda i första halvlek.

Årsunda gick över till 4-4-2 i förra matchen mot Järbo och spelade med samma uppställning i den här matchen.

– Korsnäs gör det bra, vi blir för långa mellan lagdelarna och vi får det oerhört jobbigt. Sen får dom ett psykologiskt ledningsmål innan paus också.

Det var med ett par minuter kvar av första halvlek som Korsnäs återtog ledningen. Rättvist men inte alls bra för Årsunda. I andra ångade Korsnäs på och Årsunda hade det tufft första 20-25 minuterna. Man släpper också in både 1–3 och 1–4 men sedan svängde matchen betänkligt och det såg lite ut som om Korsnässpelarna var nöjda och slappnade av.

– Nä, dom var trötta och vi fick lite vittring med reduceringarna.

Först 2–4 genom Niklas Lindkvist och sedan 3–4 genom Daniel Bernhardsson och då jagade hemmalaget en kvittering, och chanser saknade inte.

– Ja men herregud. Bollen studsade i baken på nån, tog på en back och vi hade även öppet mål som vi missade. Hade det varit fem minuter till hade vi kvitterat, sa Haaranen.

Nu vann Korsnäs välförtjänt och Årsunda sitter fast i botten. Med två omgångar kvar innan serien vänder så har Jerry klart för sig vad som gäller.

– Jag har sagt att det är sex poäng som gäller på de två återstående matcherna. Men vi får inget gratis i vår situation. Vi kan tacka gudarna att vi har våra SIF-killar annars skulle vi få tufft att få ihop lag.

– Samtidigt så tränar inte dom med oss. Vi har några skador och det har varit en massa studentfirande också och det blir så sönderryckt. Men jag kan tycka att vi skulle haft några fler poäng efter nio omgångar för vi är inte så dåliga som tabellen visar, avslutade Jerry.

Mer läsning

Annons