Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille gick mot derbyseger i premiären – då dök de här två upp

/
  • Hofors hjältar som vände derbyt i slutskedet: Patrick Mulyanti som gjorde 2–2 och Jesper Henriksson som gjorde 3–2.
  • Domaren Mahbod Beigi kollar hur Hilles Paul Lundbäck mår efter en smäll i första halvlek. Lundbäck reste sig – men Hille bet ju i konstgräset igen lite senare.

Hille fick en friplats i trean, men i 85 minuter gav man själva inte bort nånting gratis i premiärderbyt mot Hofors.
Sedan klev de här två fram.
– Det kändes mest som att vi var helt desperata mot slutet – och det funkade, säger matchvinnaren Jesper Henriksson efter 3–2-segern.

Annons

Hille gjorde precis som förra gången man spelade derby i Hofors – gick fram till 2–0-ledning.

Då, för två år sedan, vände Hofors och vann med 5–3. Den här gången såg det ut att kunna hålla, även om Jesper Henriksson reducerat med en akrobatisk nick på Patrick Mulyantis inspel alldeles innan halvtid..

Hofors gav visserligen full gas direkt i andra halvlek, men det mesta stannade på välväxta Hillekillar som Petter Sundberg (framför allt på honom, bäst i bortalaget), Johan Andersson och Erik Knapp.

Supersnabbe Albin Holmkvist sprang och sprang och sprang men bollarna nådde alldeles för sällan fram till honom.Jesper Henriksson brände bästa chansen från nära håll under den starka inledningen av andra – och med fem minuter kvar började hemmapubliken misströsta.

Då, plötsligt, exploderade Hofors i ett glimrande anfall efter marken där det gick fort och flera var inblandade innan Patrick Mulyanti kom ensam och fotade in kvitteringen.

Stort jubel och en frivolt från målskytten, som nog var nöjd med att ha räddat en poäng.

Då fick Hofors hörna vid bortre stolpen stod Henriksson och nickade in segermålet.

Ingen frivolt – men ett ännu större jubel.

– Det var inte mycket som hade fungerat fram till slutskedet. Då lossnade allt, säger segernickaren och ser mest småchockad ut.

– Ja, vi spelade ju inte alls lika bra som i senaste matchen när vi slog ut Valbo ur DM.

Henriksson var med om vändningen i det förra derbyt, medan Patrick Mulyanti kom till Hofors från Uganda inför förra året och öste in mål i reservlaget.

– Jag satt mest på bänken i A-laget då, men nu har jag lärt mig hur Hofors vill att jag ska spela, konstaterar han och ler bara när 2–2-upprullningen kommer på tal.

– Det var ett fint anfall!

Medan Hofors firade derbysegern stod Hilles tränare Emil Lindbom utanför omklädningsrummet och deppade lite.

– Alltså, jag är jättenöjd med hur vi spelade ända fram till 85:e minuten. Jag tycker vi har grepp om det här. Sedan kommer det där anfallet, och jag stod bara och väntade på att någon skulle bryta som vanligt – men det kom ingen brytning...

Jesper Henriksson må ha sänkt Hille, men efteråt bjöd han på lite tröstande ord:

– Jag tycker Hille var bra, dom kommer att ta mycket poäng om dom spelar så här.

Mer läsning

Annons