Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors förlorade – trots en man mer

/

Både Hofors och Mora vann sina premiärmatcher. Så när de två lagen skulle mötas var utgången osäker. Men det var hemmalaget Mora som var starkast och vann med 3–0

Annons

Hemmalaget IFK Mora börjar matchen bäst. Hofors försöker spela sitt spel efter marken, men Mora står upp bra och är det laget som är mest konsekventa i sina anfall. Men trots en del fina varianter på fasta situationer och snabba uppspel lyckas inte hemmalaget att trycka in bollen.

I stället växer Hofors in i matchen och hittar vägar förbi och emellan Moras mittfält samt låser fast deras uppspel i ett tidigare skede.

Med sitt kortpassningsspel fann gästerna många luckor och till slut skulle det resultera i ett friläge för Martin Bruzelius. Men Lars Heens i Moramålet höll tätt.

Hofors snabba spel skulle ge resultat. Inte på resultattavlan, men i antalet spelare på planen. Ungefär 35 minuter in i matchen sparkar Johan Hinders ner en framstormande Carl Waara och hans andra gula kort var ett faktum.

Trots ett desarmerat manskap stod Mora upp bra och var faktiskt det laget som var närmast att få in ett ledningsmål. Men Per Fyhr volleyträff gick inte på mål och den första halvleken slutade 0–0.

– Vi försvarar oss bra i första halvlek. Vi har kontroll på matchen och har några farliga omställningar, sade Hofors tränare, Fredrik Lindholm.

Om den första halvleken vägde över till Hofors fördel så var det omvända roller i den andra. Hemmalaget ägde till och med den andra halvleken från början till slut.

12 minuter in i andra akten håller sig Per Fyhr på ett inspel från Mustafa Deniz och gör inga misstag när han löper in i boxen.

Nio minuter senare fyller Kullberg på med 2–0 på assist från Fyhr. Och i den 80:e minuten punkterar nyförvärvet Goran Cuckovic matchen genom sitt 3–0-mål.

– På något vis blir vi kanske för sugna på att kliva fram när vi är en man mer. De får kontra in två mål, när det egentligen är vi som ska ha bollen. Men så kan det vara med många unga spelare i laget, det är lite upp och lite ned.

Efter 3–0 såg det väldigt dystert ut i Hoforslägret. Men matchen skulle dock få en ännu bittrare eftersmak när Joel Folkesson åker ut efter ett våldsamt klagomål mot domaren som resulterade i hans andra gula kort.

– Det kan bli så ibland när man känner att resultatet går emot en. Det är fotboll och det är känslor. Det är sånt som händer.

Mer läsning

Annons