Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors Kidane glänste i comebacken: "Tror inte att någon är bättre i den här divisionen"

Hofors krossade Strand på bortaplan. Bakom 5–2-segern låg vänsteryttern Ephram Kidane som av familjeskäl inte spelat på över en månad. – Han kan avgöra matcher själv, säger tränaren Fredrik Lindholm.

Annons

Mot Bollnäs för två veckor sedan spräckte Hofors både poäng- och målnolla på bortaplan den här säsongen. Det följdes upp med en uppvisning borta mot Strand på Glysis Sparbanken Aren i Hudiksvall på söndagen.

Redan efter första halvlek ledde Hofors med 5–0 efter att ha haft 3–0 bara en kvart in i matchen. Mest show av alla hade comebackande yttermittfältaren Ephram Kidane som gjorde ett mål, spelade fram till ett annat och hade lekstuga på sin vänsterkant.

Målet var dessutom matchens snyggaste. Han fick bollen mitt på offensiv planhalva och fintade sig igenom hela Strands försvar innan han placerade in 5-0 efter backen.

– Jag började träna för en vecka sedan, så jag kunde spela i dag. Vi var bättre än dom i första halvlek. Vi fick en bra början och hade bra anfallare så att vi kunde göra fem mål, säger Ephram Kidane, som är från Eritrea och har bott i Sverige i fem år.

Det var 22-åringens första match på över en månad. Familjeskäl har gjort att fotbollen inte har kunnat prioriteras på slutet.

– Jag hade inte tid och så, men nu känns det bra faktiskt, säger Ephram Kidane, som inte vet säkert om han kommer kunna spela vidare under höstsäsongen.

– Men jag hoppas det, säger han.

Ephrem Kidane, yttermittfältare i Hofors, glänste borta mot Strand.

När tränaren Fredrik Lindholm hör att Ephram Kidane kommer på tal efter matchen skiner han upp.

– Han är bra, va? ler Hoforstränaren och fortsätter:

– När han är på det här spelhumöret tror jag ingen i den här divisionen är bättre. Han kan både försvarsspel och anfallsspel och kan avgöra matcher själv. Det är just det där med viljan i allt, för när han är med är han riktigt bra.

Fredrik Lindholm berättar mer om Ephram Kidanes livssituation.

– Han bor med sin sambo i Hofors och det är tufft ekonomiskt utan jobb. Det är tungt för honom privat, helt enkelt. Men en Ephram skulle alla lag vilja ha, säger han, glad över den övertygande segern i Hudiksvall.

– Vi fick bra betalt för vårt spel och våra snabba kanter i dag. Nu har det lossnat och jag hoppas att det är ett bra tecken inför hösten.

Hofors nästa match är hemma mot IFK Mora den 23 juli. Segern mot Strand innebär att laget nu ligger trea i division 3 södra Norrland.

MATCHFAKTA

Strand–Hofors 2–5 (0–5)

Mål, Strand: Oscar Åkerlund, Jocke Viklund. Mål, Hofors: Patrick Mulyanti 2 (ett på straff), Jesper Henriksson, Albin Holmqvist, Ephrem Kidane.

Domare: Håkan Modigh, Hammerdal.

Publik: 118.

Mer läsning

Annons