Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors vann efter dubbla hörnmål

Hofors är ett vinnande lag igen.
Det var två fina Bestoon Mohammadzadeh-hörnor och Joel Folkessons vassa huvudspel som låg bakom vinsten.
– Min spänst är det väl inget fel på, säger Joel Folkesson.

Annons

Förra helgen föll de med 0–2 mot Avesta i serien och i tisdags blev det respass ur DM då Brynäs vann efter straffar.

Självförtroendet var naturligtvis stukat inför lördagens möte med Iggesund. Men lagets starka fasta situationer skulle ge Hofors anledning att fira.

– Där hade vi ett jättevapen i dag (läs i går), vi har väl inte tryckt dit så många i år med tanke på att vi är ett ganska kortväxt lag. Men nu fick vi till det, säger Joel Folkesson.

I den 64:e minuten hittade Bestoon Mohammadzadeh in till Folkesson, som för dagen flyttats från sin ordinarie mittbacksplats till högerback, med sin hörnspark och han kunde nicka in sitt första mål på nästan ett år.

– En ruskigt skön känsla. Senast jag gjorde mål var borta mot Forssa i fjol, då rakade jag in en frisparksretur från nära håll, säger Folkesson.

Hofors hade de hetaste chanserna och 2–0 skulle komma ett par minuter senare – återigen på en hörna. Mohammadzadehs hörna träffade perfekt på Folkessons panna och var på väg att styras in i mål. Men en bortaförsvarare stod klistrad vid stolpen, räddade bollen på mållinjen och men på returen höll sig Axel Lindholm framme och dundrade in avgörandet.

– Det var stabil match från vår sida: bra defensiv i 90 minuter och vi satte våra chanser. Vi backade hem efter 2–0 och de brände ett dunderläge som vår målvakt avvärjde. Annars var det lugnt.

Folkesson berömde högeryttern Albin Holmqvist och innermittfältaren Anthon Löv.

Mer läsning

Annons