Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots drömfrispark och ledning – Hofors föll tungt och tappade på serieledaren

Samir Skrijelj skruvade in en drömfrispark stolpe in kort innan halvtidsvilan. Men Hofors fick inte gå till vila i ledning. Iggesund kvitterade och satte segermålet i andra halvlek.

Annons

Iggesund på bortalpan var ingen lätt nöt att knäcka för serietvåan Hofors. Iggesund, med sex raka utan förlust, innan matchen stod upp bra i en jämn första halvlek.

Det dröjde 40 minuter innan det skulle hetta till på riktigt. Hofors fick frispark en bit in på offensiv planhalva. Då klev Samir Skrijelj dit och drog till.

TV: Se Samir Skrijeljs snygga frispark och Iggesunds kvittering på straff.

– Samir är jätteduktig på frisparkar. Då var matchen jämn och vi hade bra koll på försvarsspelet. Sen kom den där bollen i djupet och Nyström får gå ut och sätta sig i klistret, säger Hoforstränaren Fredrik Lindholm som fick bevittna Skrijeljs frispark segla i mål via stolpen, bara för att minuten senare se egna målvakten Niklas Nyström dra ner Iggesunds André Eliasson och orsaka straff.

Trots en hand på bollen lyckades sedan Nyström inte rädda förre Gefle IF och Sandvikens IF-spelaren Joel Stillmarks straff och 1–1 var ett faktum direkt.

Tidigare Gefle IF och Sandvikens IF-spelare Joel Stillmark kvitterade på straff för Iggesunds.

I andra halvlek fanns fortfarande chansen för Hofors att knappa in på serieledande Bollnäs, som tidigare under lördagen tappade poäng mot Avesta (2–2).

– Jag trodde vi skulle komma ut med lika bra inställning och attityd, men något gör att vi tappar gnistan lite i andra halvlek. Det blev så vi jobbade hårt, men det räcker inte för vi är inte tillräckligt kyliga i spelet, säger Fredrik Lindholm.

I den 63:e minuten fick Iggesund hörna, en hörna som landade på Fredrik Näsmans fot och Niklas Nyström hade inte en chans på 1–2-målet.

– Då kändes det ändå som det fanns gott om tid kvar och vi behövde inte få panik. Men vi stressar och tappar spelidén, säger Fredrik Lindholm.

Visste ni då att Bollnäs tappat poäng?

– Vi hörde det under matchen, men vi bryr oss egentligen inte. Vi tittar inte på tabelläget så, det är så långt kvar och bara jämna matcher i den här serien.

Hofors, och hela treans, skyttekung Patrick Mulyanti hade en tung dag och klev av planen mållös.

Skyttekungen Patrick Mulyanti hade en tung match och klev av planen mållös.

– Han får inte en riktigt godkänd insats. Han överarbetar och vill lite för mycket, ambitionen finns men han håller sig inte riktigt till spelidén. Han känner nog ansvar han inte är mogen för ännu, säger Fredrik Lindholm.

Matchfakta

Iggesund–Hofors 2–1 (1–1)

Målen: 0–1 (41) Samir Skrijelj, 1–1 (43) Joel Stillmark, straff, 2–1 (63) Fredrik Näsman.

Domare: Ulrik Ulander, Husum.

Publik: 385.

Mer läsning