Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskruvat inför treans El Clásico

/

Järbo listar spelare i startelvan som frånvarande, för att de ändå brukar vara osynliga på plan. Årsunda har halva truppen på skadelistan. Så är läget inför treans eget El Clásico i kväll.

Annons

Det har bara spelats sju omgångar av division 3 södra Norrland, men redan nu kan man börja prata om ödesmatcher. För Järbo och Årsunda, som båda lagen parkerar på nedflyttningsplats är fredagskvällens derby på Gullhedens IP extra viktigt.

Järbo har fem inspelade poäng, Årsunda tre, och lagen har bara vunnit en match vardera så här långt.

– Det är klart det är viktigt, och det har känts hela veckan att det är en stor match på gång. Järbo–Årsunda brukar vara heta drabbningar, och nu kan det bli ännu värre, säger Järbotränaren Patrik Kihlström.

Det finns gott om spelare som vandrat mellan klubbarna. Årsundas Mathias Enholm, som dock har opererat njuren precis, och Andreas Svensson är två av dem.

På sin hemsida sammanfattar Järbo läget inför matchen med att Robin Krantz provas som forward och Gustav Sundell listas som frånvarande, trots att han ingår i startelvan!

"Är med i startelvan men är väl som vanligt osynlig och räknas därmed som frånvarande. Oddset på Unibet för att Gurra spelar 90 min imorgon är för närvarande 999, nästan spelbart med andra ord."

Årsundatränaren Jerry Haaranen låter genuint bekymrad inför matchen, och räknar upp spelare som är nyopererade eller skadade på löpande band.

– Det är ett h-e, vi har i stort sett tio man borta inför varje match. Vi har två knäoperationer, och Enholm med njuren, och hälsporre och Stefan Persson har en bristning i vaden men vi chansar med honom ändå.

Och Daniel Bernhardsson?

– Är inte heller helt hundra efter sina problem. Men han är så nyttig så han är med även om han bara kan gå på 75 procent.

Skadorna är förklaringen till Årsundas skrala poängskörd, men Jerry Haaranen hoppas laget kan överraska ändå.

– Derby är derby, men Järbo är skyhög favorit.

Mer läsning

Annons