Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+Text: Här spelas sista hockeymatchen i Ockelbo under bar himmel

/

Den sista hockeymatchen under bar himmel har spelats i Ockelbo, och hemmalaget vann med 8–1 mot Gävle GIK i division 3.
Nu börjar arbetet på allvar med att få den nya hallen färdig.

Annons

I 34 år har kampen för en ishall i Ockelbo pågått, och nu blir det äntligen verklighet tack vare att den första delen av finansieringen är säkrad. Dels genom Ockelbo kommun, som väntas klubba igenom en investering på fem miljoner kronor vid fullmäktige 7 mars, och dels genom Allmänna arvsfonden som redan skjutit till 4,5 miljoner kronor.

Under tisdagskvällen spelades den sista matchen på gamla uterinken då Ockelbo mötte Gävle GIK och vann med 8–1 inför 125 åskådare.

Björn Rosén är en av spelarna i laget, och även styrelsemedlem. Han menar att hallen var en ren nödvändighet för hockeyns överlevnad i Ockelbo.

– Jätteskönt att det blir av, det har ju pratats om den här hallen sen jag var liten. Folk hade ledsnat annars, jag vet inte hur många träningar vi har tvingats ställa in genom åren. Och för ungdomslagen är det ju ännu viktigare, de börjar sin serie i oktober och vi har inte haft is förrän en månad senare.

Vad tror du hallen betyder för Ockelbo?

– Om folk ska vilja bo här eller flytta hit så måste det finnas saker att göra, så ur den aspekten är den jätteviktig.

Den nya hallen kommer byggas på samma plats som uterinken för att kunna utnyttja kylsystemet. Ett av arvfondens krav för bidrag var att verksamheten skulle vara nyskapande och det innebär bland annat en satsning på inlines.

– Därför börjar vi med bottenplattan och sedan taket. Sen får vi se hur långt vi hinner, om vi har noll, två eller fyra väggar när nästa hockeysäsong startar, säger Björn Rosén.

Ockelbo Atletklubb och bågskytteklubben är andra verksamheter som får plats i den nya hallen, och fler ska det bli.

Ockelbo HC hade först tänkt göra mycket av jobbet på egen hand, men ett krav från Allmänna arvsfonden var en ordentlig upphandling, så nu sker bygget på entreprenad.

Ockelbo HC har en match kvar i årets division 3, borta mot Skärplinge, och kommer sluta fyra i tabellen.

Mer läsning