Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett derby som sent kommer att glömmas i Hammarby

/
  • Som det anstår ett riktigt derby numera så var det bengalbränning även på IP i Hammarby. Torsåkers fans höll sig dock utanför arenan när de eldade.
  • Hemmaklacken hördes mest och bäst bland annat anförda av eldsjälen Niklas Wigö (i peruk), som för övrigt fick ta emot Stig Pettersson-priset och Markus Haarhiltunen.
  • Tråkiga scener utspelade sig några minuter in på den andra halvleken när Torsåkers unge back Rickard Eriksson skadade sig en duell och blev liggande länge på planen innan ambulansen kom.
  • 16-årige backen Rickard Eriksson i Torsåker fick föras med ambulans med befarad nackskada i derbyt mot Gestrike/Hammarby.
  • Matchhjälten Marcus Eriksson gjorde bägge målen för G/H som vann med 2–1 mot Torsåker.
  • Torsåkers målvakt Jesper Olsson kan bara se på när lagkamraten Rickard Eriksson forslas bort med ambulans från matchen.
  • Torsåkers supportrar maskerade sig innan bengalbränningen innan seriefinalen och derbyt borta mot Gestrike/Hammarby.

Derbyt mellan Gestrike/Hammarby och Torsåker hade det mesta – och lite till.
Plus en matchhjälte som nu har gjort hela 34 mål i division 5 denna säsong.
– Fantastisk stämning, så här skulle det alltid vara, sa tvåmålskytten Marcus Eriksson i G/Hammarby.

Annons

Det snackades om revansch, om rivalitet och fortsatt serieledning i Torsåker innan matchen.

Det slutade i ambulansfärd, förlust och visserligen fortsatt serieledning – men nu bara med bättre målskillnad mot G/Hammarby som vann med 2–1.

I flera veckor hade derbymatchen och seriefinalen i gästrikefemman mellan G/H och Torsåker snackats upp. Och såväl fansen som spelarna levererade på bästa sätt.

Torsåkersborna kom i bilar, på cyklar och ett 30-tal tog sig till matchen i ett traktorsläp. Innan avspark drog ett 20-tal gästande fans på sig rånarluvor, ställde sig utanför staketet och eldade bengaliska eldar. En stor banderoll vittnade om kärlek till klubben – och stämningen var inledningsvis på allsvensk nivå.

Hemmalagets supportrar hade laddat rejält de också. Med trummor, tutor och starka röster fick de jubla högst både en och två gånger när lagets specielle målskytt Marcus Eriksson med sin snabbhet låg bakom både 1–0 och 2–0.

– Vi fick en jättebra start. Det blev avgörande till slut, menade Marcus som nu gjort över 50 mål på sina två säsonger i G/Hammarby.

Men matchen fick också avbrytas under närmare 45 minuter efter en otäck skada i början av andra halvlek.

Just som Torsåker hade hämtat ny kraft i paus small det till. I en duell mellan flera spelare segnade unge Torsåkersbacken Rickard Eriksson, född 1999, ned i eget straffområde och låg orörlig kvar i gräset. En befarad nackskada gjorde att man inte vågade flytta honom från planen innan ambulansen kom och hämtade honom.

– Förhoppningsvis ska det inte vara så farligt. Han kunde röra armar och ben och hade känsel, men det blev som en whiplash och var det bästa att vänta in ambulansen, berättade Torsåkers tränare David Laksola.

Under tiden ambulanshjälp var på väg fick Rickard Eriksson vård och hölls varm på planen av ledare i Torsåker.

– Det blev ju väldigt speciellt med ett så långt avbrott. Jag hoppas att det har gått bra för deras spelare, sa Marcus Eriksson i G/H.

För när matchen väl kom igång efter det långa avbrottet hann matchen nätt och jämnt spelas färdigt innan mörkret hade lagt sig över Ip. Torsåker som tryckte på för en kvittering kom aldrig närmare än 2–1, även om den skadade Rickard Erikssons tvillingbror Johan hade ett jätteläge till kvittering.

Mer läsning